Salernitana ontslaat succescoach Davide Nicola

Serie A | Salernitana heeft maandag coach Davide Nicola aan de deur gezet. De 49-jarige Italiaan moet een dag na de 8-2 rammeling bij Atalanta Bergamo zijn biezen pakken. Salernitana zit aan een reeks van zes wedstrijden zonder zege.

Door Belga

Deel dit nieuws

Nicola nestelde zich vorig seizoen in de harten van de Salernitana-fans door op miraculeuze wijze nog het behoud te verzekeren. De trainer kwam in februari toe en bracht de ploeg uit Zuid-Italië van de twintigste en laatste plaats - met twaalf punten achterstand op de voorlaatste plaats - nog naar een veilige zeventiende stek. Afgelopen zomer kreeg hij dan ook een contractverlenging voor twee seizoenen.

Dit seizoen loopt het opnieuw moeizaam en Salernitana is na achttien speeldagen zestiende. Het telt wel nog een veilige marge van negen punten op Sampdoria, dat op de eerste degradatieplaats staat.

Nicola is de zesde trainer die dit seizoen ontslagen wordt in de Serie A. De betreurde Sinisa Mihajlovic (Bologna), Giovanni Stroppa (Monza), Marco Giampaolo (Sampdoria), Gabriele Coffi (Hellas Verona) en Massimiliano Alvini (Cremonese) gingen hem vooraf. Alvini kreeg zaterdag zijn C4 bij het team van Cyriel Dessers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top