Baeten katapulteert zich opnieuw in de strijd om de topschutterstitel

Challenger Pro League | Beerschot VA beleefde zondag een valse start van 2023. De competitieleider leek lang op weg naar een zure nederlaag tegen SK Deinze, maar twee goals van Thibo Baeten deden de Antwerpse hoop op puntengewin toch weer opleven. Maar een late 3-2 van Dansoko leverde een onherkenbaar Beerschot alsnog een koude douche op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Beerschot was het meteen de eerste nederlaag sinds 29 oktober (toen 1-2 verlies tegen RSCA Futures) én betekende de 3-2 ook een abrupt einde van een reeks van zes opeenvolgende CPL-zeges. Maar er was niemand die achteraf kon zeggen dat de nederlaag onverdiend was, want in vergelijking met de vorige zes duels acteerde Beerschot op een onherkenbaar zwakke manier.

Het enige Manneke dat min of meer op niveau was, was doelpuntenmaker Thibo Baeten. De spits bracht met twee goals (even) hoop in de Beerschotse harten én zette zichzelf ook weer mee in de etalage als kandidaat-topschutter. De nog altijd maar 20-jarige Baeten scoorde zijn tiende én elfde goal van het seizoen en zette zich zo naast die andere jonge, Belgische goalgetter: Lucas Stassin (18 jaar).

Beiden hebben nog wel steeds een goaltje minder gemaakt dan Thierno Barry (Beveren) en Leonardo Rocha (Lierse). Rocha haalde zichzelf vorige week wel uit de running door onze competitie te verlaten. De kans lijkt dus bijzonder groot dat we een topschutter gaan krijgen die 20 jaar of jonger zal zijn.

Topschutters

12 goals: Leonardo Rocha (Lierse), Thierno Barry (SK Beveren)
11 goals: Lucas Stassin (RSCA Futures), Thibo Baeten (Beerschot VA)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top