Theate en Doku spelen met Rennes stunt klaar tegen leider PSG

Ligue 1 | Arthur Theate en Jeremy Doku hebben zondagavond met Rennes voor een verrassing gezorgd in de Ligue 1. Op de negentiende speeldag kregen ze leider PSG over de vloer. De ploeg van de Belgische internationals boog echter niet voor de sterrenploeg van de competitieleider en won met 1-0.

Door Belga

Deel dit nieuws

Arthur Theate, die als linkerverdediger in een driemansdefensie aan de wedstrijd begon, had een kopzorg minder doordat Parijse sterspeler Kylian Mbappé op de bank zat. Met wereldkampioen Lionel Messi en Neymar hadden de Parijzenaars wel nog heel wat offensieve weelde in de rangen. Toch kwam PSG de gehele eerste periode niet tot scoren. Ook de inbreng van Mbappé in de tweede periode veranderde daar niets aan. Rennes slaagde wel in die opdracht. Vleugelverdediger Hamari Traore (65') trof iets na het uur raak. Zijn treffer bleek uiteindelijk voldoende voor de thuisploeg, die zijn voorsprong in het resterende halfuur met succes verdedigde. Jeremy Doku voetbalde iets meer dan twintig mee.

Door de zege telt Rennes nu 37 punten, goed voor een vijfde plek in de stand. PSG blijft leider ondanks de nederlaag. Met 47 punten telt het drie stuks meer eerste achtervolger RC Lens.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top