De calvarietocht van Reese Witherspoon op de set van ‘Walk The Line’ (VTM 3)

Films | Actrice Reese Witherspoon onthulde onlangs in een podcast dat ze op het punt stond om zich terug te trekken uit ‘Walk The Line’, waarin ze de Oscarwinnende rol van June Carter Cash speelde: "Ik moest elke dag mijn onzekerheden overwinnen." De biopic wordt vanavond uitgezonden op VTM 3.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ruim 16 jaar geleden stond Reese Witherspoon op het podium van de Academy Awards om haar Oscar in ontvangst te nemen voor de rol van June Carter Cash in ‘Walk The Line’ naast Joaquin Phoenix. De actrice blikte eind oktober vorig jaar terug op haar carrière in de podcast ‘ReThinking With Adam Grant’. Ze vertelde dat ze, voordat ze werd overladen met lofbetuigingen voor de biopic, er niet van overtuigd was dat ze de zangeres recht kon doen.

Op de set kampte ze met het ‘imposter syndroom’, wat knaagde aan haar zelfvertrouwen. “Elke dag wilde ik stoppen”, legde ze uit. “Elke dag had ik last van maagpijn. ‘Ik ga verschrikkelijk zijn. Ik ga op dit podium staan voor 100 mensen en ik ga vreselijk klinken’, dacht ik. Ik maakte mezelf wijs dat ik niet capabel genoeg was.”

Wat Witherspoon schrik aanjoeg, is dat ‘Walk The Line’ over een écht persoon ging, en ze onder meer moest zingen en instrumenten spelen. “Ik probeerde op alle mogelijke manieren te stoppen. Ik belde mijn advocaat en verzocht hem om me van het project te halen. Ik zei tegen de directeur dat ik het niet meer kon.”

Tranen met tuiten

Natuurlijk gebeurde dat niet. Witherspoon beet door en belichaamde June Carter uiteindelijk op memorabele wijze. “Ik heb zoveel gehuild tijdens de repetities”, ging ze verder. “Ik was bang dat ik niet goed genoeg was. Ik zou nooit June Carter Cash zijn, ik zou nooit een perfecte muzikant zijn, ik zou nooit de autoharp perfect spelen, of de gitaar. Ik moest gewoon komen opdagen en het beste van mezelf geven.”

Witherspoon zal zich altijd herinneren dat ze het project bijna had opgegeven. De actrice huivert nog steeds als ze terugdenkt aan haar eerste optreden voor 200 figuranten, waarvoor ze “doodsbang” was. Ondanks haar angst praatte ze zichzelf om en bracht ze het optreden tot een goed eind.

'Walk The Line' belicht het leven van countrylegende Johnny Cash. Hij schrijft zijn eerste nummers tijdens zijn militaire dienst in Duitsland. Daarna trekt hij naar Memphis, waar hij countrymuziek op de kaart zet. Cash groeit uit tot een succesvolle artiest en vindt aansluiting bij de grote muzieksterren van de jaren zestig.

Maar de roem eist zijn tol. Johnny raakt aan de drugs en zijn huwelijk met June belandt in een crisis. Cash blies zijn laatste adem uit op 12 september 2003. Hij was toen 71. De liefde van zijn leven, June Carter, stierf enkele maanden eerder, op 15 mei 2003, op haar 73ste. Cash ging de geschiedenis in als countryster maar was van vele markten thuis: hij speelde ook gospel, rock-'n-roll, blues en folk.

Bekijk ‘Walk The Line’ vanavond om 22u15 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top