Beerschot kan straks als eerste 1B-team zeker zijn van promotie Play-offs

Sport | Na een lange winterbreak wordt er straks eindelijk weer gevoetbald in de Challenger Pro League; al is het maar beperkt. Want terwijl tien van de twaalf teams nog een kleine week moeten wachten om weer in actie te komen, kruisen SK Deinze en Beerschot VA vanmiddag om 16u de degens tijdens hun inhaalwedstrijd van de 18e speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

En er staat al meteen iets interessants op het spel. Beerschot kan straks namelijk het eerste team worden dat zekerheid verwerft over deelname aan de promotie Play-offs (top 6). De opdracht is alvast duidelijk: winnen op Deinze.

Als de Mannekes de drie punten op zak steken dan komen ze op 38 punten; dat zijn er precies twaalf meer dan het huidige nummer zeven RSCA Futures. Met nog vier matchen te gaan zouden de beloften van Anderlecht nog wel op gelijke hoogte kunnen komen, maar zelfs Beerschot in dat meest extreme geval zou nog steeds een match meer gewonnen zou hebben. En het aantal gewonnen matchen geeft de doorslag bij een gelijke stand.

Maar Deinze zal niet zomaar over zich heen laten lopen. De Oost-Vlamingen hebben een driepunter nodig om een goed zicht te houden op de top 6. Bij verlies wordt het nog heel moeilijk om zich bij de deelnemers van de promotie Play-off te scharen. Voor de clash tegen Beerschot kan coach Marc Grosjean nog geen beroep doen op zijn nieuwkomers (met vooral Lennart Mertens als speerpunt).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top