Zinho Vanheusden viert rentree bij AZ met zege, RKC-Belgen delven onderspit tegen Volendam

Eredivisie | Zinho Vanheusden heeft zaterdagavond tijdens de zestiende speelronde in de Eredivisie zijn rentree bij AZ gevierd met een 0-2 overwinning op bezoek bij Heerenveen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dani de Wit (33.) en Tijjani Reijnders (46.) waren de Alkmaarse schutters van dienst. Amin Sarr miste ongeveer 20 minuten voor affluiten een penalty en liet zo een wenkende kans op de aansluitingstreffer onbenut. Een paar minuten later viel Vanheusden in voor Sam Beukema. De beloftevolle Belg vergaarde zo zijn eerste speelminuten sinds zijn voetblessure, die hem net geen drie maanden aan de kant hield. Aan Friese zijde speelde Anass Tahiri een uur mee. Hij werd vervangen door Antoine Colassin.

Tegelijkertijd delfde RKC het onderspit bij Volendam met 2-1. Xavier Mbuyamba (69.) en Florent Da Silva (81.) maakten de bezoekende openingsgoal van Mats Seuntjes (63.) nog ongedaan. Aanvoerder Shawn Adewoye en Thierry Lutonda maakten de wedstrijd vol in het Waalwijkse kamp, terwijl Dario Van den Buijs met nog 10 minuten op de klok plaats ruimde voor Zakaria Bakkali. Sebbe Augustijns keek 90 minuten lang toe.

In het klassement van de Nederlandse eerste klasse springt AZ momenteel naar de tweede plaats met 33 punten. Heerenveen volgt op de achtste positie met 24 eenheden, RKC palmt de elfde stek in met 18 stuks.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top