Everton verliest ook kelderkraker tegen Southampton, Nottingham klopt Leicester

Premier League | Het gaat van kwaad naar erger met Everton. Zaterdag verloor het ook de kelderkraker tegen Southampton met 1-2 op de 20e speeldag van de Premier League.

Door Belga

Deel dit nieuws

Rode Duivel Amadou Onana (39.) had de Toffees eerst nog op voorsprong gebracht, maar in de tweede helft liep het mis door toedoen van James Ward-Prowse (46. en 78.). Het Everton-bestuur zakte overigens niet af naar Goodison Park door een "reële en geloofwaardige bedreiging van hun veiligheid" door fans die ontevreden zijn over de prestaties.

Op hetzelfde moment stak Nottingham Forest, met Orel Mangala in de basis, het Leicester van Wout Faes, Timothy Castagne en Youri Tielemans de loef af met 2-0. Brennan Johnson (56. en 85.) was de gevierde man met twee treffers.

Verder blijft ook Liverpool op de dool. Op bezoek bij Brighton, zonder Leandro Trossard in de kern, liepen de Reds tegen een zware 3-0 nederlaag aan. Kaoru Mitoma (ex-Union) gaf de assist voor de eerste goal van de Seagulls.

In het vierde en laatste duel van de namiddag sprokkelde ook Wolverhampton een driepunter door met het kleinste verschil te winnen van West Ham: 1-0.

Nottingham doet haasje-over met Leicester in de rangschikking. De Trees vatten nu post op de dertiende plaats met 20 punten, terwijl de Foxes een plek lager staan met 17 eenheden. Everton en Southampton zijn respectievelijk voorlaatste en laatste met 15 punten. Brighton wipt met 30 punten naar de zevende plaats over Liverpool, dat 28 stuks telt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top