Met deze televisietips kan je de koude winterdagen buitenhouden

Films | Nu koning Winter terug in het land is, kan het fijn zijn om 's avonds je voor de televisie te nestelen. Pickx geeft je enkele tv-tips voor deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Over de oceaan

Vanaf maandag steken zes BV's opnieuw de Atlantische Oceaan over in het tweede seizoen van 'Over de oceaan'. Ella Leyers, Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits, Jonas Geirnaert, Gert Verheyen en James Cooke vatten hun reis aan op Gran Canaria en reizen ruim 5.000 kilometer. De aankomst is op Santa Lucia, het Caribische eiland waar volgens de overlevering Columbus in 1492 voet aan wal zette. Wat de reis nog spannender maakt, is dat geen van de deelnemers ervaring heeft met zulke zeiltochten.

Bekijk ‘Over de oceaan’ op maandag 16 januari 2023 om 21u op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Dinsdag: The Poison Rose

Het is alweer een tijd geleden dat we John Travolta in een film hebben gezien. In 'The Poison Rose' kruipt de Amerikaan in de huid van privédetective en rokkenjager Carson Philips. Wanneer hij zijn tanden zet in een verdwijningszaak, ontdekt hij gaandeweg een complex spinnenweb van misdaden, verdachten en gevonden lichamen. De film was in de bioscoop geen hoogvlieger, wat vooral jammer was voor Brendan Fraser, die de rol van Dr. Miles Mitchell vertolkt. Zijn carrière zat sinds de jaren 2010 in het slop, hij kende pas in 2022 opnieuw succes met de (verdiende) Golden Globe-nominatie voor zijn hoofdrol in 'The Whale'.

Bekijk ‘The Poison Rose’ op dinsdag 17 januari 2023 om 22u30 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Woensdag: Onze natuur

Met meer dan 250.000 bezoekers was 'Onze natuur' een klinkend succes in de Belgische bioscopen. Vanaf woensdag kan je in zeven afleveringen kennis maken met alles wat onze natuur te bieden heeft. De serie toont al dat moois in onze natuur op een onnavolgbare en unieke manier. Commentator van dienst is Wim Opbrouck. Wie de film heeft gezien, zal trouwens merken dat de documentairereeks nieuwe verhalen bevat. 

Bekijk ‘Onze natuur’ op woensdag 18 januari 2023 om 21u20 op Canvas, VRT MAX of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Donderdag: Lo Imposible

Op Tweede Kerstdag in 2004 vond er een zeer zware zeebeving in de Indische Oceaan plaats, waardoor er een enorme vloedgolf, een tsunami ontstond. Deze trof grote delen van de Aziatische en Oost-Afrikaanse kust, waarbij naar schatting 250.000 mensen omkwamen. Miljoenen gezinnen werden uit elkaar gerukt, waaronder dat van de Spaanse arts Maria Belón. Deze Spaanse film met Naomi Watts, Ewan McGregor en Tom Holland uit 2012 is gebaseerd op haar overlevingstocht.

Bekijk ‘Lo Imposible’ op donderdag 19 januari 2023 om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Vrijdag: Quo vadis, Aida?

Deze film volgt de Bosnische tolk Aida, die in 1995 in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis werkt tijdens de burgeroorlogen in het voormalige Joegoslavië. Wanneer het Bosnisch-Servische leger steeds verder oprukt zoekt Aida, net als 20.000 andere Bosnische moslims, een veilige uitweg voor haar gezin. Wanneer de troepen van de Verenigde Naties hen aan hun lot overlaten, start een gevecht om leven en dood. In de film kan je Johan Heldenbergh aan het werk zien als Thom Karremans, de Nederlandse kolonel die machteloos moet toekijken hoe de Servische troepen onder leiding van generaal Ratko Mladic meer dan 8.000 jongens en mannen hebben vermoord. De film won drie hoofdprijzen op de European Film Awards en diverse andere onderscheidingen.

Bekijk ‘Quo vadis, Aida’ op vrijdag 20 januari 2023 om 21u30 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top