Anderlecht heeft zijn nieuwe spits en is het einde verhaal voor Mudryk bij Arsenal?

Sport | De wintermercato is aangebroken en de clubs hebben tot 31 januari de tijd om hun kern te versterken. Of het nu gaat om geruchten of officiële bevestigingen, Pickx geeft je een samenvatting van wat er is gebeurd op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sporting Anderlecht heeft een goede zaak gedaan in Denemarken in de queeste voor een getalenteerde spits. Voor de niet onaardige som van iets meer dan 4 miljoen zal paars-wit Anders Dreyer inhuren. De 24-jarige Deen komt over van Midtjylland en tekent een contract voor 4,5 jaar bij de Brusselse club. In 16 wedstrijden dit seizoen scoorde hij 8 doelpunten en gaf hij 2 assists.

Ook Charleroi heeft de geknipte man gevonden voor zijn aanvalslinie. Willem Geubbels werd eerder getipt om te werken bij Standard maar werd uiteindelijk aangetrokken door de Zebra's. Geubbels, die sinds juni einde contract is, zou deze winter al zijn valiezen kunnen pakken naar Charleroi. Hopelijk doet hij het beter dan in Monaco. Hij werd daar destijds voor 20 miljoen gekocht, maar wist er geen potten te breken. Ook in Nantes, waar hij vorig jaar werd uitgeleend, maakte hij met 719 speelminuten, 26 wedstrijden en 3 doelpunten geen al te beste indruk.

Noah Mbamba heeft officieel getekend voor Leverkusen. De 18-jarige speler van Club Brugge wordt normaal op 1 juli speler van Bayer, tenzij er deze maand een onverwacht vertrek bij de club wordt aangekondigd. De Duitse club onderhandelt hierover momenteel met Brugge. Ook Ferran Jutglà zou Brugge kunnen verlaten. De Spaanse spits wordt op de voet gevolgd door Lazio.

Aan de andere kant heeft Club Brugge een nieuwe tweede doelman gevonden. Het gaat om de 22-jarige Engelsman Josef Bursik, die dit seizoen actief is in Stoke City in de Engelse tweede klasse. Hij speelde 16 wedstrijden en incasseerde 22 doelpunten.

Andreas Hanche-Olsen verlaat Gent. De Noor, die zijn plek bij de elf van de Buffalo's was kwijtgeraakt, sloot zich aan bij de Bundesliga en de club Mainz 05.

Het is officieel: centrale verdediger Ameen Al-Dakhil verlaat Sint-Truiden en voegt zich bij Burnley en Vincent Kompany. Hij tekent een contract voor drieënhalf jaar bij de Engelse formatie. Leuk weetje: Standard ontvangt 20% van het transferbedrag.

Voorts is het de vraag of Arsenal eindelijk Mychajlo Mudryk kan afsnoepen van Shakthar Donetsk? De Oekraïner steekt zijn wens niet onder stoelen of banken om zich bij de Gunners aan te sluiten. De Engelsen hebben voor Mudryk 70 miljoen Britse pond en een bonus van 25 miljoen op tafel gelegd. Zullen de Oekraïeners buigen?

Ook Newcastle trekt de portemonnee open: ze moeten 60 miljoen euro overschrijven naar Lazio om zich te verzekeren van de diensten van de Servische middenvelder Sergej Milinkovic-Savic.

Met 8 doelpunten in 14 wedstrijden met Fenerbahçe heeft Michy Batshuayi het plezier van spelen en scoren herontdekt in Turkije. Zijn spelplezier heeft de interesse gewekt van twee Premier League-clubs die nog niet in de openbaarheid zijn getreden met hun bod. Er zou interesse zijn om de Rode Duivel deze winter terug te halen naar Engeland.

Benjamin Pavard, die niet langer als essentieel wordt beschouwd bij Bayern München, zou nuttig kunnen zijn voor Real Madrid. De Fransman zou daar kunnen met Dani Carvajal. Pavard heeft een contract tot 2024.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op Eleven Pro League-zenders, evenals de Bundesliga, Serie A en La Liga op de zenders van Eleven Sports, en de UEFA Champions League op de zenders van Pickx Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Nog meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top