OHL dankt prijsschutter Gonzalez en smeert Westerlo 1-2 nederlaag aan

Jupiler Pro League | OH Leuven heeft Westerlo vrijdagavond in de opener van de 20e speeldag in de Jupiler Pro League een 1-2 nederlaag aangesmeerd. OHL doet op die manier een goede zaak met het oog op de top 8. Het staat achtste in het klassement van de Belgische eerste klasse met 29 punten, terwijl Westerlo met een punt meer de zevende positie bekleedt.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een kansarme eerste helft kreeg het Kuipke geen doelpunten te zien. Hamza Mendyl trapte namens de bezoekers al na een paar minuten een wenkende kans onbesuisd over.

Aan het begin van de tweede helft brak de Leuvense goalgetter Mario Gonzalez de wedstrijd open. De Spanjaard gleed in de 51e minuut zijn twaalfde competitietreffer van dichtbij tegen de netten. Enkele minuten later kon Sinan Bolat een schot van de ingevallen Sofian Kiyine niet klemmen. De doelman kwam vervolgens in botsing met Gonzalez, waarop de bal op de stip ging. De Spaanse prijsschutter zette de penalty feilloos om en krikte zo in de 56e minuut zijn doelpuntentotaal op naar dertien stuks.

De Kemphanen prikten tegen via Nene Dorgeles (79.), die op knappe wijze overhoeks raak trof, maar daar bleef het bij. Mendyl werd op een handvol minuten van het einde uitgesloten nog na een stevige charge op Edisson Jordanov.

Zowel zaterdag als zondag staan er telkens vier duels geprogrammeerd in de Belgische hoogste voetbalafdeling. Zondag is het uitkijken naar Club Brugge-Anderlecht om 13u30 en Union Sint-Gillis-Antwerp om 18u30. Competitieleider Racing Genk komt zaterdagavond al in actie in eigen huis tegen Zulte Waregem (20u45).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top