Trossard en entourage sturen aan op onmiddellijk vertrek bij Brighton

Premier League | Leandro Trossard (28) en Brighton & Hove Albion liggen op ramkoers. Er lijkt behoorlijk wat ruis te zitten op de relatie tussen de Rode Duivel en Roberto De Zerbi, sinds midden september de coach van Brighton. Het management van de winger laat weten dat een transfer tijdens de wintermercato de beste oplossing is.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Liverpool morgen verklaarde De Zerbi dat Trossard niet tot de selectie behoort vanwege een slechte houding. De Italiaan verklaarde dat Trossard vorige week de training zonder toelating verliet toen hij vernam dat hij niet zou starten in de FA Cup-match tegen Middlesbrough (1-5-zege). "Dat is niet goed", aldus de Italiaan. "Ik sprak met hem en legde hem uit dat zijn gedrag me niet aanstaat. Ik sta ervoor open om naar hem te luisteren. Maar hij moet begrijpen dat ik enkel spelers wil die hard werken en 100 procent voor het team spelen. Ik weet niet of hij van ploeg wil veranderen", verwees De Zerbi nog naar de transfergeruchten rond Trossard, die nog een contract heeft tot 30 juni 2024.

Trossard, die in 2019 Genk ruilde voor Brighton, is medetopschutter bij de Premier League-club met zeven doelpunten over alle competities heen, waaronder een hattrick op Anfield in de eerste confrontatie met Liverpool. De winger startte in twee van de vijf matchen sinds het WK in Qatar, maar in de voorbije twee duels met Everton en Middlesbrough kwam hij niet in actie.

Het management van Trossard reageert erg scherp op de uitlatingen van De Zerbi. "Voor Leandro naar het WK in Qatar vertrok, was het de bedoeling van Brighton om Leandro te laten bijtekenen", zo luidt het in een mededeling. "Dit gebeurde uiteindelijk niet, aangezien de partijen niet tot een akkoord kwamen. Leandro heeft ook laten weten dat hij klaar is voor een volgende stap."

"Na het WK was er een onenigheid tussen Leandro en een medespeler, om een onbenullighheid. Sindsdien spreekt de coach niet meer met hem, wat niet bevorderlijk is voor de sfeer en voor zijn prestaties."

Het management van Trossard ontkent de versie van De Zerbi over de training in aanloop naar de wedstrijd tegen Middlesbrough. "Leandro had al twee keer aangegeven dat hij last had aan de kuit. Dat was de reden waarom hij stopte met trainen, in overleg met de medische staf. De coach vertelde Leandro dat hij apart moest trainen. Afgelopen maandag vernederde hij Leandro voor de groep, hij zei dat hij hem niet meer wou zien. Een manager die niet rechtstreeks met zijn speler communiceert gedurende vier weken, is echt onbegrijpelijk. Deze coach gaf trouwens verschillende keren aan dat een transfer de meest geschikte oplossing is. Daarom is het belangrijk dat Brighton samenwerkt met het oog op een transfer tijdens deze transferperiode."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top