Ameen Al-Dakhil maakt de overstap naar Burnley

Voetbal | Burnley, de club van coach Vincent Kompany, heeft Ameen Al-Dakhil voorgesteld als nieuwe speler. De twintigjarige verdediger maakt de overstap van Sint-Truiden. Hij ondertekende op Turf Moor een contract voor 3,5 jaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Belgische belofteninternational, die geboren werd in de Iraakse hoofdstad Bagdad, speelde sinds eind januari vorig jaar voor STVV. Hij maakte er een uitstekende indruk en kwam het voorbije kalenderjaar tot 28 officiële wedstrijden, waarvan 19 dit seizoen. Voordien maakte hij zijn profdebuut bij Standard.

Al-Dakhil behoort ook tot de kern van Jacky Mathijssen, de bondscoach van de Belgische beloften. Die spelen komende zomer het EK in Roemenië en Georgië (21 juni-8 juli).

Bij Burnley zal Al-Dakhil het rugnummer 28 dragen. Hij is de eerste aanwinst van de Clarets in de wintermercato. Afgelopen zomer haalde Vincent Kompany met Manuel Benson, Anass Zaroury, Josh Cullen, Samuel Bastien, Taylor Harwood-Bellis en Vitinho al zes spelers met Jupiler Pro League-ervaring naar Engeland.

Burnley staat na 26 speeldagen in de Championship, de Engelse tweede klasse, op kop met 56 punten. Eerste achtervolger Sheffield United telt vijf punten minder. De top twee in de Championship promoveert rechtstreeks naar de Premier League. Kompany en zijn spelersgroep bouwden al een mooie voorsprong uit op nummer drie Blackburn Rovers (42 ptn).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top