De Ronde van San Juan, de Challenge Mallorca en de GP La Marseillaise kleuren de start van het wielerseizoen.

Wielersport | Het wielerseizoen is begonnen! Terwijl het profpeloton in Australië zich aan het inrijden is, maken andere grote namen zich op voor hun comeback eind januari.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ronde van San Juan (22-29 januari)

De Argentijnse rittenwedstrijd maakt een comeback op de kalender nadat de laatste twee edities door de pandemie werden afgelast. De editie van dit jaar telt zeven etappes voor een totaal van 1.143 kilometer in de provincie San Juan. Remco Evenepoel, de vorige winnaar, start zijn seizoen er zonder enige druk, met name door zich ten dienste te stellen van zijn teamgenoot Fabio Jakobsen tijdens de massasprinten, al zal hij een kans op eindwinst zeker niet links laten liggen.

Maar de wereldkampioen en de Europese kampioen zullen niet de enige grote namen zijn in Argentinië. Ook Sam Bennett, Filippo Ganna, Peter Sagan en Egan Bernal hebben hun aanwezigheid bevestigd voor het evenement waaraan 7 UCI-wereldteams deelnemen. Hoewel er nog wat onzekerheden zijn over zijn huidig vormpeil, zou de Colombiaanse klimmer van Ineos Grenadiers een sterke tegenstander kunnen zijn voor Evenepoel.

Volg de Ronde van San Juan van 22 t.e.m. 29 januari op Eurosport. De eerste drie etappes op 22, 23 en 24 alsook de laatste etappe op 29 januari zijn te volgen op Eurosport 1. De etappes op 25, 27 en 28 januari kan je volgen via Eurosport 2, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

De Challenge Mallorca (25-29 januari)

Zoals elk jaar opent de Challenge Mallorca het Spaanse wielerseizoen. Het evenement bestaat opnieuw uit reeks van vijf eendagswedstrijden met telkens een verschillende moeilijkheidsgraad op het Spaanse eiland Mallorca. Vorig seizoen zorgden Tim Wellens en Arnaud De Lie voor twee Belgische ritoverwinningen door respectievelijk de Trofeo Serra de Tramuntana en de Trofeo de Palma te winnen. Op Mallorca wordt veel schoon volk verwacht, zoals Julian Alaphilippe, Biniam Girmay en João Almeida.

Volg de Challenge Mallorca van 25-29 januari op Eurosport 2, beschikbaar in het Pickx Sports pakket.

GP La Marseillaise (29 januari)

De openingswedstrijd van het Franse wielerseizoen is er ook opnieuw voor wat inmiddels de 44e editie is met een parcours dat vergelijkbaar is met dat van vorig jaar. Het peloton, met daarin zes van 's werelds topteams, vertrekt vanuit Septèmes les Vallons om aan het eind van een steil en glooiend parcours van 168 kilometer Marseille te bereiken. In het laatste deel van deze eendagswedstrijd staan er een vijftal beklimmingen op het programma. Of ze ook zwaar en steil genoeg zullen zijn om een massasprint te vermijden, valt nog af te wachten. Vorig jaar won de Belg Amaury Capiot de spurt voor Mads Pedersen in een uitgedund peloton van ongeveer 40 renners. Dit zal Arnaud De Lie, die voor het eerst aan de start staat, waarschijnlijk ook op ideeën brengen.

Volg de GP La Marseillaise op zondag 29 januari op Eurosport 2, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top