Genk richt pijlers op El Hadj, Saoedi-Arabië lonkt ook naar Lionel Messi

Sport |

De wintermercato is weer in volle gang: clubs hebben tot 31 januari om hun kern te versterken. Geruchten, officiële aanwinsten: Pickx geeft je een overzicht van alle actie op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RSC Anderlecht hoopt zijn financiële problemen te kunnen drukken door zijn kern af te slanken. Anouar Aït El Hadj kan mogelijk daarbij helpen. De Brusselaar slaagt er niet in zich door te zetten en competitieleider Racing Genk is bereid hem een uitweg te bieden. Paars-wit verkiest een uitleenbeurt, maar de Limburgers opteren voor een contract van lange duur.

De Zwitserse aanvaller Michael Frey wil Antwerp verlaten omwille van een gebrek aan speeltijd. Charleroi zou naar zijn diensten hengelen, maar kan niet voldoen aan de hoge vraagprijs.

Noah Mbamba zal zijn contract bij Club Brugge niet verlengen. De huidige overeenkomst loopt af in juni, waardoor hij transfervrij andere oorden zal kunnen opzoeken. Het Duitse Bayer Leverkusen houdt zijn situatie nauwlettend in het oog.

Na het binnenhalen van Cristiano Ronaldo door Al-Nassr lonkt grote rivaal Al-Hilal naar Lionel Messi. Bij laatstgenoemde zou de wereldkampioen een duizelingwekkend jaarsalaris van 300 miljoen euro kunnen opstrijken. Messi loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract bij Paris Saint-Germain en de hoofdstelingen zijn van plan om de verbintenis te vernieuwen.

De Noor Casper Tengstedt, even op de radar van Anderlecht, gaat aan de slag bij Benfica. De 18-jarige aanvaller levert het Deense Nordsjaelland 7 miljoen + 6 miljoen euro aan bonussen op.

Na het verhuren van Joao Felix aan Chelsea speurt Atlético Madrid naar een waardige vervanger. Het zou daarbij inzetten op de Nederlander Memphis Depay.

Timothy Weah, de Amerikaanse revelatie op het recente WK in Qatar, kan rekenen op de interesse van tal van clubs. Sevilla, Brighton, Everton en Fulham zouden de 22-jarige aanvaller graag inlijven. Al is het natuurlijk de vraag of Rijsel hem wil laten gaan…

Bij Barcelona zou Raphinha alweer (tijdelijk) zijn koffers mogen pakken. De Braziliaan, die in de zomer overstapte van Leeds voor 58 miljoen euro, heeft vooralsnog niet kunnen overtuigen in Camp Nou. Een uitleenbeurt aan Arsenal behoort tot de mogelijkheden.

Hugo Siquet, voormalig Standard-speler, staat op de radar van het Deense Aarhus. Sinds zijn transfer naar Freiburg maakt hij nauwelijks minuten, waardoor een oplossing zich opdringt.

Volg de Jupiler Pro League en de grootste competities zoals de Serie A, La Liga en de Bundesliga het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top