Vanaf komende maand VAR in hele knock-outfase van de Conference League

UEFA Conference League | Vanaf komende maand zullen er videorefs ingezet worden in de hele knock-outfase van de Conference League, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een intrede van de VAR in de derde Europese bekercompetitie is het echter niet. Vorig seizoen, bij de eerste editie van de Conference League, werd er een VAR voorzien vanaf de halve finales. In de UEFA Champions League en de Europa League worden er ook voor de duels in de groepsfase videoreferees ingezet. 

De videorefs in de Conference League zullen ingezet worden vanaf de play-offs, waarin de nummers twee uit de groepsfase van de Conference League tegenover de nummers drie uit de Europa League staan. De heenwedstrijden worden op 16 februari gespeeld, de terugwedstrijden een week later. De winnaars stoten door naar de achtste finales.

Met AA Gent en RSC Anderlecht zijn er nog twee Belgische teams in de Conference League actief. Beide clubs eindigden in de groepsfase op de tweede plaats in hun poule. AA Gent staat tegenover het Azerbeidzjaanse Qarabag, terwijl paars-wit voorbij het Bulgaarse Ludogorets moet zien te geraken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top