One day, one goal: Costinha bezorgt Man Utd fikse kater met goal van kwalificatie in laatste minuut

UEFA Champions League |

In het seizoen 2003-2004 beleefde FC Porto onder leiding van José Mourinho het ultieme sprookje in de Champions League. Ei zo na kwam er echter al een einde aan het Europese avontuur in een dubbele ontmoeting met Manchester United in de achtste finales, tot Costinha Old Trafford finaal een fikse kater bezorgde met de goal van de kwalificatie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Porto eindigde in de poules tweede na Real Madrid en werd bij de laatste 16 uitgeloot tegen het Manchester United van Sir Alex Ferguson. De Draken wonnen de heenwedstrijd in eigen huis met 2-1 dankzij twee treffers van de Zuid-Afrikaanse aanvaller Benni McCarthy, maar waren op hun hoede voor de return in Manchester omwille van het tegendoelpunt dat ze incasseerden.

In die terugmatch zag het er lange tijd benard uit nadat Paul Scholes de Red Devils na ruim een halfuur spelen de voorsprong bezorgde op eigen bodem. Die stand zou tot de laatste minuut van de reguliere speeltijd op het bord blijven…

Costinha trapt Porto richting zevende hemel

De bezoekers kregen vlak voor het ingaan van de extra tijd nog een vrije trap op een interessante positie. McCarthy zette zich achter de bal en produceerde een schot dat Tim Howard ternauwernood uit zijn doel kon houden. Verdedigende middenvelder Costinha was evenwel goed gevolgd en prikte de rebound buiten het bereik van Howard in de verste hoek.

Dankzij dat ultieme doelpunt bekerde Porto door en dat gaf hen overduidelijk vleugels. Op weg naar de finale gingen ook het Franse Olympique Lyon en het al even verrassende Spaanse Deportivo La Coruna voor de bijl.

In de finale in het Duitse Gelsenkirchen kruisten de troepen van Mourinho de degens met het Franse AS Monaco, dat misschien wel een nog fabelachtiger parcours had afgelegd richting eindstrijd door grootmachten als Real Madrid en Chelsea te elimineren.

De Monegasken, onder leiding van Didier Deschamps, dropen uiteindelijk kansloos af met 0-3. Porto schreef op die manier voetbalgeschiedenis en de trainerscarrière van ‘The Special One’ was helemaal gelanceerd.

Fan van deze reeks? Ontdek dan hier hoe Darko Kovacevic Inter het zwijgen oplegde.

(bekijk het doelpunt van Costinha vanaf 6:07)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top