Rocha maakt gebruik van (beperkte) opstapclausule om Lierse te verlaten

Sport | Topschutter Leonardo Rocha verlaat de Challenger Pro League! De spits van Lierse gaat zijn kans wagen bij de Poolse eersteklasser Radomiak Radom.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rocha speelde pas sinds deze zomer bij Lierse; maar was bij de Pallieters in geen tijd uitgegroeid tot een uiterst bepalende speler. De rijzige Portugees scoorde 12x in 17 competitiematchen en leverde ook nog eens drie assists af. Daarmee was Rocha topschutter van 1B én de meest bepalende speler van de reeks.

Zijn transfer naar de Poolse middenmotor Radomiak Radom is dan ook een zware klap voor Lierse. Al was er al wel langer een bepaalde vrees voor een vervroegd vertrek van de spits. Rocha wilde afgelopen zomer namelijk enkel bij Lierse tekenen als er een beperkte opstapclausule in zijn contract zou opgenomen worden waardoor hij vrij makkelijk van club kon veranderen als er zich een mogelijkheid aanbood.

Het vertrek van Rocha werd reeds bevestigd aan onze redactie. In de Poolse media wordt gewag gemaakt van een transfersom van 150.000 euro, maar dat kunnen we niet verifiëren.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top