Real Madrid bereikt finale Spaanse Supercup na strafschoppen tegen Valencia

La Liga | Thibault Courtois en Real Madrid hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Spaanse Supercup. In de halve finale van het minitoernooi, dat wordt afgewerkt in het King Fahd International Stadium in de Saoedische hoofdstad Riyad, ging de Koninklijke wel pas na strafschoppen voorbij Valencia.

Door Belga

Deel dit nieuws

Madrid, met Courtois tussen de palen, beleefde geen makkelijke avond tegen Valencia. De Koninklijke kwam iets voor de rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Karim Benzema (39.), maar moest vlak na de rust opnieuw beginnen na een treffer van vleugelspeler Samuel Dias Lino (46.). Real wist zich niet meer te onderscheiden in de reguliere speeltijd en moest het pleit beslechten in de strafschoppenreeks. Daarin toonde het zich de meest lucide ploeg. Benzema, Modric, Kroos en Asensio troffen opeenvolgend raak. Valencia kende minder succes.Comert trapte naast en de elfmeter van Gaya werd gestopt door Courtois. Eden Hazard bleef de hele wedstrijd aan de bank gekluisterd.

Door de zege staat Real Madrid in de finale. Daarin treft het de winnaar uit het duel tussen Barcelona en Real Betis, die donderdag hun wedstrijd spelen.

Het is de derde keer dat het minitoernooi in Saoedi-Arabië wordt gehouden, na de editie van 2020 in Jeddah en de editie van 2022, al in Riyad. De editie van 2021 werd verplaatst naar Andalusië vanwege de coronapandemie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top