Alweer pech voor Lommel: ook Belghali blesseert zich zwaar tijdens winterbreak

Sport | De voorbereiding op de laatste rechte lijn richting top zes loopt niet meteen van een leien dakje bij Lommel SK. Nadat eerder al linksachter Caio Roque voor lange tijd uitviel met een blessure, liet de club nu ook weten dat rechtsachter Rafik Belghali ook voor langere tijd in de lappenmand ligt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De jonge rechtsachter blesseerde zich eerder deze maand aan de knie en onderzoeken wezen nu uit dat het Lommelse goudhaantje voor langere tijd langs de kant zal moeten blijven.

Dat is zonder meer een zware tegenvaller voor de Limburgers, want Belghali was dit seizoen misschien wel de beste Lommelaar. Bovendien scoorde hij - als rechterflankverdediger - ook al zes goals én leverde hij ook nog eens drie assists af.

Daarnaast heeft coach Steve Bould niet meteen kant en klare alternatieven achter de hand. Kluiverth Aguilar is de enige andere 'zuivere' rechtsachter in de kern, maar hij speelde dit seizoen nog geen seconde. Eric Monjonell speelde dit seizoen al wel enkele keren op de rechtsachterpositie; maar hij zette zich de voorbije weken door op de linksachter én zal daar - door de blessure van Caio Roque - allicht ook blijven staan.

Met Glenn Neven en Laurent Lemoine (beiden terug uit blessure) heeft Lommel nog wel twee centrumverdedigers in de kern die eventueel ook rechts uit de voeten kunnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top