Lamkel Zé naar de uitgang bij Kortrijk, Holzhauser verhuurd aan Duitse derdeklasser

Sport | De wintermercato is weer in volle gang: clubs hebben tot 31 januari om hun kern te versterken. Geruchten, officiële aanwinsten: Pickx geeft je een overzicht van alle actie op de transfermarkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Oostenrijker Raphael Holzhauser wordt door Oud-Heverlee Leuven tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Traditionsverein en huidig Duits derdeklasser TSV München 1860, zo maakten beide clubs bekend. In de overeenkomst is ook een optie tot aankoop opgenomen. De 29-jarige Holzhauser komt sinds vorige zomer uit voor OHL, dat hem overnam van het gedegradeerde Beerschot. Aan Den Dreef heeft hij nog een contract voor anderhalf seizoen. Heel veel komt hij er niet aan spelen toe. 637 minuten in vijftien wedstrijden in de eerste seizoenshelft, om precies te zijn. Daarin was hij goed voor één doelpunt en vier assists.

Het Kortrijks avontuur van Didier Lamkel Zé lijkt op z’n einde te lopen – en alweer staat de Kameroener op het punt om een club langs de achterdeur te verlaten nadat hij het zichzelf onmogelijk heeft gemaakt. Volgens Het Nieuwsblad werd het woelwater door Custovic uit de basis gezet nadat hij niet kwam opdagen op training. Toen hij hoorde dat hij niet meer zou starten, hing Lamkel Zé het uit op training en liep geen meter meer. Het enfant terrible zou nu naar verluidt in Marokko onderhandelen met landskampioen Wydad Casablanca. 

Lucas Stassin mocht dit seizoen voor de eerste keer proeven van de A-ploeg van RSC Anderlecht, maar wordt mogelijk al weggeplukt door een buitenlandse club. OSC Lille trekt namelijk nadrukkelijk aan de mouw van de 18-jarige centrumspits, weet Het Laatste Nieuws. Stassin zou volgens de krant de stap richting de Franse ploeg overwegen. In de Ligue 1 staat Lille momenteel op de zevende plaats. Eerder raakte ook al bekend dat het Engelse Sunderland de zoon van voormalig Anderlecht-speler Stéphane Stassin in het vizier heeft.

Datzelfde Sunderland zou volgens Het Belang Van Limburg zijn zinnen gezet hebben op Andras Nemeth. De 20-jarige Genkie weigert zijn aflopende contract te verlengen en werd daarom samen met Mika Godts teruggezet naar Jong Genk. Nemeth kwam 21 keer in actie voor de Genkse hoofdmacht, voornamelijk korte invalbeurten. Hij scoorde daarbij drie keer en gaf twee assists. 

Paars-wit speurt ondertussen de transfermarkt af op zoek naar een extra spits. Het heeft zijn oog onder meer laten vallen op Viktor Tsygankov van Dynamo Kiev. De 25-jarige Oekraïner is over zes maanden einde contract. De rechtsbuiten speelde al 43 interlands voor zijn nationale ploeg, waarin hij 7 keer raak trof. Een andere kandidaat is Anders Dreyer van FC Midtjylland. Transfermarkt.be schat zijn marktwaarde echter op 9 miljoen euro: wellicht te hoog gegrepen voor Anderlecht, dat onlangs aan een besparingsoperatie begon. 

Bij Club Brugge staat Stefanos Tzimas op de radar. De 17-jarige aanvaller speelt de pannen van het dak bij het Griekse PAOK, waar hij onlangs zijn krabbel zette onder een nieuw contract met een afkoopsom van 15 miljoen euro. PAOK zou het Brugse bod dan ook geweigerd hebben. 

Wat al enkele dagen in de lucht hing, is nu ook officieel: de Portugese international Joao Felix wordt door Atlético Madrid tot het einde van het seizoen verhuurd aan Premier League-club Chelsea, zo maakten beide clubs vandaag bekend. In 131 wedstrijden voor de Madrilenen scoorde hij 34 keer en deelde hij 18 assists uit, maar helemaal overtuigen zat er niet in. De Portugees was lang niet altijd zeker van een basisplaats. Voor de uitleenbeurt zou Chelsea 11 miljoen euro betalen. 

Manchester United heeft een principeakkoord met Burnley om spits Wout Weghorst binnen te rijven. United wacht nog steeds op een akkoord tussen Burnley en Besiktas over de beëindiging van de huurovereenkomst van Weghorst bij de huidige nummer vijf van de Turkse Süper Lig, voordat de deal kan worden beklonken. Intussen is de Nederlander vandaag niet op de training verschenen bij Besiktas. De spits zou geen blessure willen riskeren met het oog op zijn nakende transfer naar Man United.

Volg de Jupiler Pro League en de grootste competities zoals de Serie A, La Liga en de Bundesliga het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top