Atlético verhuurt Joao Felix tot eind dit seizoen aan Chelsea

La Liga | De Portugese international Joao Felix wordt door Atlético Madrid tot het einde van het seizoen verhuurd aan Premier League-club Chelsea, zo maakten beide clubs woensdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vooreerst verlengde de 23-jarige aanvallende middenvelder zijn contract in het Metropolitanostadion wel nog tot de zomer van 2027. Hij is sinds de zomer van 2019 in de Spaanse hoofdstad aan de slag. De Atléti legden destijds een recordbedrag van 127 miljoen euro op tafel om hem bij Benfica weg te plukken.

In 131 wedstrijden voor de Madrilenen scoorde hij sindsdien 34 keer en deelde hij 18 assists uit, maar helemaal overtuigen zat er niet in. De Portugees was lang niet altijd zeker van een basisplaats. Voor de uitleenbeurt zou Chelsea 11 miljoen euro betalen.

Bij Chelsea komt de 28-voudige international bij de huidige nummer tien in de Premier League terecht. Zondag gingen ze er in de FA Cup nog vroegtijdig uit na een zware 4-0 nederlaag tegen een veredeld B-team van Manchester City. In de Champions League doen ze wel nog mee en staan ze bij de laatste zestien tegenover Borussia Dortmund.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top