Reisliefhebbers Frank Raes en Steffi Vertriest schuiven aan in nieuwe aflevering van ‘Saartje’

Films | In de aflevering van deze week schuiven voetbaljournalist Frank Raes en presentatrice Steffi Vertriest aan bij Saartje Vandendriessche. Pickx licht wekelijks de gelijkenissen, verschillen en een leuke anekdote uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Steffi Vertriest brak aanvankelijk door dankzij haar zangkunsten. Vijf jaar lang maakte ze deel uit van het koor Scala, daarna was ze voornamelijk bezig met kleinschaligere muziekprojecten. Bovendien combineert ze die passie met een andere liefde: die voor gezonde voeding. Ze is theesommelier en geeft via haar Instagramkanaal ‘bye bye cheeseburger’ tips en tricks voor een gezonde levensstijl. Die kennis en ervaring mag ze sinds een aantal jaar ook gebruiken als gezicht van kookzender ‘Njam!’. Sinds de coronapandemie pendelt ze tussen België en het Spaanse eiland Ibiza, waar ze naar eigen zeggen haar hart verloor.

De naam van Frank Raes vraagt misschien iets minder uitleg, al geeft ook hij zijn ziel bloot in deze aflevering van ‘Saartje’. De voetbalcommentator is intussen officieel met pensioen, hoewel hij actief blijft in de voetbaljournalistiek. Hij werkt mee aan de voetbalpodcast ‘Sjotcast’ van Het Nieuwsblad en geeft commentaar op Eleven Sports. Bovendien is Raes actief als hobbyfotograaf en heeft hij daarvoor een eigen rubriek in de weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen. Kortom, deze twee hebben genoeg levenservaring voor een flinke portie interessante gesprekken!

Weekendwerk

Het duurt bij Steffi en Frank niet lang vooraleer we een eerste gelijkenis kunnen opmerken. Zowel hij als zij houden van reizen en trekken maar al te graag de wijde wereld in. Dat reizen ondertussen erg toegankelijk is, daar maakt Frank Raes gretig gebruik van. Van Thailand tot Bali en Guadalupe, dichtbij of veraf, van tijd tot tijd probeert Raes erop uit te trekken. Hetzelfde kunnen we zeggen van Vertriest. Dat ze haar liefde voor reizen niet onder stoelen of banken steekt, dat zie je meteen op haar sociale media. Van Taiwan tot Jamaica, ze is er al allemaal geweest. 

Ook op professioneel vlak vertoont het leven van beide bekende Vlamingen een aantal gelijkenissen. Zo hebben ze bij ‘Saartje’ onder meer over het feit dat ze zowel vroeger als nu geregeld in het weekend werken. “Daardoor mis je heel veel dingen”, vertelt Raes daarover. Volgens Vertriest zorgt dat voor een soort vervelend gevoel van ‘verantwoordelijkheid’. “Ik moet dan bijvoorbeeld vroeger weg bij partij A en kom soms iets later toe bij partij B, waardoor je mensen moet teleurstellen”, klinkt het. “En dat weegt wel op allerlei relaties”, gaat Raes verder.

Kinderen

Vrij snel komen in het gesprek tussen de gasten ook verschillen aan bod. Frank Raes heeft intussen vier kinderen en probeert na zijn pensioen wat tijd in te halen met zijn zonen. Vertriest heeft dan weer geen kinderwens. “Ik moet al moeite genoeg doen om te zien dat ik zelf aangekleed ben, gegeten heb en alles op een rijtje heb. Het idee dat ik daar een mini-me bij zou hebben waar ik ook al die dingen voor moet doen, dat beangstigt mij.” Raes erkent dan weer dat hij die verantwoordelijkheid voor zijn kinderen moet leren loslaten. “Mijn zoon wil bijvoorbeeld een eigen budget voor kleren. Ik vind het moeilijk om dat uit handen te geven.” 

Voorts hield Raes naar eigen zeggen ook nooit van uitgaan. Hoewel voetballers altijd worden gezien als mensen die graag op stap gaan, is dat bij hem allesbehalve het geval. “In discotheken is altijd zo veel lawaai en mensen proberen dan met je te praten terwijl dat niet gaat. Neen dat is niks voor mij. Ik ga liever goed op restaurant.” Vertriest doet dat dan weer wel graag. Sinds haar verhuis naar Ibiza leerde ze discotheken terug waarderen. “Dat kan mij intrigeren. Eigenlijk is uitgaan een speciaal gegeven, maar ik doe dat wel eens graag”, lacht ze. 

“Hadden jullie dan geen last van knaldrang”, vraagt Saartje aan haar gasten. Terwijl Raes nee knikt, geeft Vertriest toe dat dat bij haar wel het geval was. “Tijdens die eerste strikte lockdown heb ik me toch af en toe eens uitgeleefd in mijn eigen woning. Ik zette de muziek erg luid en danste doorheen heel mijn huis, ookal was ik alleen”, lacht ze. “Zijn daar beelden van?”, klinkt haar gespreksgenoten. 

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 12 januari op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top