Sébastien Haller (Dortmund) viert in oefenmatch comeback na kankerbehandeling

Bundesliga | Sébastien Haller heeft enkele maanden na zijn tweede operatie vanwege teelbalkanker een verrassend snelle rentree gevierd. In het Spaanse Marbella mocht de aanvaller invallen in de 74e minuut in een oefenmatch tegen Fortuna Düsseldorf (5-1-zege), zijn eerste minuten in het shirt van Borussia Dortmund.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een geweldig moment voor mij. Ik voelde veel steun. Ik probeerde ervoor te zorgen dat de coach geen alternatief had en werkte hard voor dit moment", zei een geëmotioneerde Haller, die vier chemokuren onderging.

Haller ruilde afgelopen zomer Ajax voor Dortmund, met de transfer was een bedrag van 31,5 miljoen euro gemoeid. Enkele weken later werd teelbalkanker vastgesteld. De 28-jarige Ivoriaanse international onderging eind november een tweede operatie.

Na zijn eerste optreden voor Dortmund groeit de hoop dat Haller tot de selectie zal behoren voor de hervatting van het Bundesliga-seizoen, op 22 januari thuis tegen FC Augsburg. "Alles is mogelijk. In mijn hoofd zijn er geen grenzen. Ik zal mijn best doen om er op 22 januari bij te zijn", zei de Ivoriaan gisteren. 

Bij Dortmund speelde Thorgan Hazard de eerste helft. Thomas Meunier viel bij de rust in.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top