Real-keeper Courtois kijkt uit naar Spaanse Supercup: "Nieuwe kans om trofee te winnen"

La Liga | Thibaut Courtois stoomt zich met Real Madrid klaar voor de Spaanse Supercup, die deze week in Saoedi-Arabië op de agenda staat met vier ploegen in een Final Four. "Het is een nieuwe kans om een trofee op zak te steken", blikte de doelman op een persmoment vooruit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Spaans kampioen Real opent morgen in de halve finales in Riyad tegen Valencia, de verliezend finalist in de Copa del Rey. De winnaar treft zondag in de finale FC Barcelona, runner-up in La Liga, of bekerwinnaar Real Betis. "We moeten de wedstrijd goed beginnen maar het zal moeilijk worden want Valencia is een geweldige tegenstander", zei Courtois. "We moeten winnen en dan zien we wel in de finale. Na de nederlaag (2-1 tegen Villarreal afgelopen weekend in de competitie, red.) is het belangrijk om weer te winnen." 

Met het WK in het naburige Qatar vers in het geheugen blikte Courtois nog even terug op de vroege exit van de Rode Duivels, in de groepsfase. "Ik denk dat ik, behalve het eerste tegendoelpunt tegen Marokko, een goed WK speelde met twee clean sheets. Maar als mijn land niet doorstoot kan ik niet blij zijn."

Courtois kreeg ook een vraag over Cristiano Ronaldo. De Portugese superster, met een lang en succesrijk verleden bij Real, stapte deze winter van Manchester United over naar het Saoedische Al-Nassr. "De transfer van Cristiano laat zien dat het land beter wil worden op sportgebied. Je ziet dat op verschillende vlakken. Op het WK versloeg Saoedi-Arabië nog Argentinië. Dat Cristiano ervoor koos om hier te komen voetballen is zijn beslissing, maar het toont dat Saoedi-Arabië zich wil verbeteren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top