Wat als... Juventus zich plots mengt in de titeldebatten?

Sport |

Een absolute topper in de Serie-A dit weekend tussen de gezaghebbende leiders, Napoli, en hun eerste runner-up, Juventus, die een lange weg heeft afgelegd.

Wie had dat gedacht? Begin oktober zat Massimo Allegri nog in ‘the hot seat’. De Oude Dame deed het niet goed in de competitie en stond onderaan in haar Champions League-groep, verslagen door Maccabi Haifa dan nog wel. De ploeg uit Turijn redde uiteindelijk zijn hachje door derde te eindigen in de groep en door te stoten naar de Europa League. Sindsdien zijn de dingen veranderd. Het bewijs: Juventus kan in Napels een negende overwinning op rij boeken in de Serie A.

Ijzersterke verdediging

De laatste nederlaag van Juventus in de Serie A dateert van 8 oktober tegen AC Milan (2-0). Sindsdien hebben ze acht keer gewonnen, 13 keer gescoord en geen enkel tegendoelpunt geslikt, ondanks wedstrijden tegen onder meer Lazio en Inter. Juventus lijkt ook een nieuw handelsmerk te hebben, namelijk de tegenstander uitputten alvorens toe te slaan. Alle overwinningen kwamen namelijk pas na het uur en Juve scoorde in die acht overwinningen slechts twee keer in de eerste helft.

Cremonese en Udinese, de laatste twee tegenstanders, werden zelfs pas respectievelijk in de 91e en 86e minuut verslagen, telkens met het kleinste verschil. "We zijn op een missie. We moeten de lat hoger leggen. We stonden een paar schoten toe in de tweede helft, maar we reageerden door kansen te creëren. Het is een grote overwinning. We moeten rustig blijven werken om dichter bij de top te komen," zei Allegri na de laatste overwinning.

Terug op titelkoers

De reeks van overwinningen legt Juve geen windeieren. Ze staan nu tweede in de Serie A, maar nog steeds op zeven punten van leider Napoli. De club zal vrijdag op zijn best moeten zijn, wil het blijven dromen van de titel. Het belooft alvast een mooi duel te worden tussen Napoli, met 39 doelpunten de beste aanval van de competitie en Juve, met 7 tegendoelpunten in 17 wedstrijden de beste verdediging.

Met een goed resultaat vrijdag, kan Juventus zelfs favoriet worden. Op papier hebben ze namelijk een zeer sterke ploeg. In de tweede seizoenshelft kan Allegri ook weer rekenen op Chiesa en Pogba. Die eerste maakte zijn comeback al, op Pogba is het nog even wachten.