OGC Nice ontslaat coach Lucien Favre

Ligue 1 | Lucien Favre (65) is niet langer coach van OGC Nice, zo meldt de Ligue 1-club. De uitschakeling door derdeklasser Le Puy-en-Velay (1-0), zaterdag in de 32e finales van de Beker van Frankrijk, bleek de druppel die de emmer deed overlopen. De Zwitserse coach was sinds 1 juli 2022 op post in de Allianz Riviera als opvolger van Christophe Galtier, die naar PSG vertrokken was. Hij stond nog tot juni 2024 onder contract.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 36-jarige Didier Digard, voormalig aanvoerder van de Aiglons en lid van de technische staf, is de nieuwe coach ad interim. Hij zal woensdag op de bank zitten voor de thuismatch tegen Montpellier op de 18e speeldag in de Ligue 1.

Favre betaalt ook het gelag voor de teleurstellende 11e plaats in de Ligue 1 met 21 punten uit 17 matchen. Nice eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in de competitie en verloor de finale van de Beker van Frankrijk met 1-0 van Nantes. Nice wist zich wel te plaatsen voor de achtste finales van de Conference League.

Lucien Favre coachte OGC al van 2016 tot 2018, waarna hij T1 werd bij Borussia Dortmund. Daar werd hij in december 2020 bedankt voor bewezen diensten. Verder trainde Favre onder meer FC Zürich, Hertha Berlijn en Borussia Mönchengladbach.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top