Ruslan Malinovskyi trekt naar Olympique Marseille

Ligue 1 | Ruslan Malinovskyi (29) gaat op huurbasis voor Olympique Marseille voetballen. Het nummer drie van de Ligue 1 bedong een aankoopoptie voor de aanvallende middenvelder, die overkomt van Atalanta. Dat heeft L'OM bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De voormalige speler van Racing Genk is de eerste versterking voor Marseille in deze wintermercato. Hij moet het uitvallen van Amine Harit opvangen. De Marokkaan liep voor het WK een zware knieblessure op, hij komt dit seizoen niet meer in actie.

De Oekraïense international (51 caps), die werd opgeleid bij Shakhtar Donetsk, kwam na uitleenbeurten aan Sevastopol en Zorya Luhansk in januari 2016 in België terecht. Malinovskyi speelde er eerst op uitleenbasis voor Genk, dat hem in de zomer van 2017 definitief overnam. In 2019 hielp hij de Limburgers aan de landstitel, waarna de Oekraïner verkaste naar Atalanta. 

Na drieënhalf jaar Serie A beproeft hij nu zijn geluk in de Ligue 1. Bij Atalanta was Malinovskyi goed voor 30 doelpunten en 28 assists in 143 wedstrijden. In het seizoen 2020-2021 was hij de assistkoning in de Serie A. Hij nam met Atalanta drie keer deel aan de Champions League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top