'IDGAF': Dua Lipa zingt over zelfliefde

Muziek |

Ondertussen is ze niet meer weg te denken van de radio, maar enkele jaren geleden stond de carrière van popartieste Dua Lipa nog in de kinderschoentjes. Exact vijf jaar geleden bracht ze echter een van haar grootste hits tot nu toe uit: ‘IDGAF’. Pickx vertelt je meer over het nummer en wat het wil zeggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We maakten kennis met Dua Lipa in augustus van 2015 toen ze met haar eerste single ‘New Love’ naar buiten kwam. De popzangeres bracht nog enkele singles uit tot het in 2017 tijd was voor haar eerste album: ‘Dua Lipa’. Daarop staan hits als ‘Hotter than Hell’, ‘Be the One’, ‘New Rules’ en ‘IDGAF’ dat vandaag precies vijf jaar geleden een single werd. 

‘IDGAF’ was een van de laatste nummers die werden opgenomen voor Dua Lipa’s debuutalbum en werd dan ook als achtste en laatste single van het album uitgebracht op 12 januari 2018. Het werd genomineerd voor Britse single van het jaar bij de Brit Awards van 2019 en bereikte in maar liefst twintig landen de top 10 van de hitlijsten.   

Zelfliefde

Naast het catchy refrein en zeer dansbare ritme, heeft het nummer ook een tekst waar veel mensen zich in zullen herkennen. Dua zingt namelijk over een ex-vriendje dat haar een tijd geleden op een gemene manier gedumpt had, maar eens het weer goed met haar ging plots met hangende pootjes terugkwam. "Wat geeft hem het recht om me nu te bellen en te kijken hoe het met me gaat?”, aldus de zangeres in 'IDGAF', wat staat voor ‘I Don’t Give A Fuck’.

Dua kiest dus duidelijk voor zichzelf en laat haar toxische ex-vriendje links liggen. Die zelfliefde is ook duidelijk voelbaar in de videoclip. In de clip zien we namelijk niet één, maar twee Dua’s: de rode en de blauwe. Die raken samen met hun crew verwikkeld in een intense dance battle. Wat eerst een pittig dansgevecht is, wordt uiteindelijk een feestje waarin beide Dua’s zich met elkaar verzoenen en zich samen overgeven aan de muziek. Met de video wil Dua duidelijk maken dat het belangrijk is om van jezelf te houden en steeds opnieuw voor jezelf te kiezen.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top