Kan Verbruggen Van Crombrugge doen vergeten onder de lat bij Anderlecht?

Jupiler Pro League | Wissel van de (doel)wacht bij Anderlecht: coach Brian Riemer trekt voluit de kaart van het jonge Nederlandse talent Bart Verbruggen. Voortaan staat ex-aanvoerder Hendrik Van Crombrugge bij paars-wit in de etalage in plaats van onder de lat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bart Verbruggen debuteerde op het hoogste niveau op 10 november 2022 onder toenmalige Anderlecht-coach Robin Veldman in de bekerwedstrijd tegen Lierse, die paars-wit won na strafschoppen. In de competitie was zijn vuurdoop op 26 december 2022, tegen Charleroi.

De laatste match van de voormalige nummer 1 onder de paars-witte lat, Hendrik Van Crombrugge, was dan weer op 21 december 2022, in de achtste finales van de beker tegen Racing Genk. De troepen van kersvers coach Brian Riemer verloren nipt met 1-0 na een bemoedigende prestatie. Daarna werd aanvoerder Van Crombrugge naar de bank verwezen ten gunste van Verbruggen. Zijn salariskosten wegen te zwaar op de totale loonmassa, luidt de verklaring, en dus moet de 29-jarige sterkhouder opkrassen. “Op stage in Kreta waren er gesprekken met de voorzitter en de nieuwe technisch directeur. Ze zeiden dat de club om financiële redenen bepaalde politieke en strategische keuzes moet maken. Daardoor zouden meerdere spelers - waaronder ik - in het vizier komen”, vertelde de doelman na de verloren derby tegen Union aan Sporza.

Anderlecht haalt de broeksriem aan

Na 120 wedstrijden en 3,5 seizoenen bij Anderlecht is Van Crombrugge dus het slachtoffer van een besparingsoperatie binnen het paars-witte huis. Daarom moet ook een andere grootverdiener, Wesley Hoedt, andere oorden opzoeken – volgens de geruchtenmolen staat zijn ex-werkgever Antwerp klaar om de verloren zoon met open armen te ontvangen. Ook dure vogels als Lior Refaelov (36) en Adrien Trebel (31) moeten naar verluidt ofwel inleveren, of opkrassen.

Idealiter kan Anderlecht Van Crombrugge deze wintermercato nog aan een andere ploeg slijten. Wrok jegens Verbruggen koestert Van Crombrugge alleszins niet: de twee zijn maatjes, en de ervaren rot bewierookt zijn jongere concurrent in de media geregeld als een “groot talent”. De Nederlander liet tegen Union – ondanks de nederlaag – een knappe prestatie optekenen met enkele fraaie reddingen. Zonder hem was het kalf al voor rust verdronken voor Anderlecht. Het Nieuwsblad loofde zijn prestatie met een acht op tien, Het Laatste Nieuws gaf hem een 7: “Bij die tegengoals valt hem niets te verwijten”, luidde het in de krant.

Ook bij zijn competitiedebuut tegen Charleroi presteerde de Nederlander uitstekend. “Dat ik nu eerste doelman ben, daar ben ik enorm blij mee. Ik droomde ervan toen ik naar Anderlecht kwam”, zei hij nadien voor de camera's van Eleven. Trekt Verbruggen die goede lijn door tegen Club Brugge, deze zondag?

Het speelschema van de 19de speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 13 januari

Zaterdag 14 januari

Zondag 15 januari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top