Regisseur Steven Soderbergh stapt op tram zes: zes leuke weetjes over ‘Ocean’s’

Films | Morgen blaast Oscarwinnaar Steven Soderbergh, regisseur van o.a. ‘Magic Mike’, ‘Erin Brockovich’, ‘Nightwatch’, ‘Logan Lucky’ en de ‘Ocean’s’-films, zestig kaarsjes uit. Naar aanleiding van die mijlpaal serveert Pickx zes fascinerende weetjes over de populaire ‘Ocean’s’-franchise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

  • Niet de juiste man

Aanvankelijk dacht Steven Soderbergh dat hij niet de juiste regisseur was voor de film omdat het niet bij zijn filmstijl paste. Soderbergh vertelde CinemaReview.com: "Het was beangstigend omdat het project groter was dan wat ik ooit had geprobeerd en, naar mijn mening, een stijl van regisseren vereiste die ik nog niet eerder had gebruikt – een die ik mezelf zou moeten aanleren." Later voegde hij eraan toe: "Halverwege de opnames vroeg ik me af waar ik aan begonnen was."

“Ik heb in plaats daarvan in twee slechte films gespeeld: ‘Planet of the Apes’ en ‘The Truth About Charlie’. Maar dat was beter dan bij Brad (Pitt) en George (Clooney) zitten en de pers vertellen hoe geweldig iedereen is! ‘We waren in Europa, George was grappig, toen hebben we wat wijn gedronken...’ – dat is niets voor mij”, zo vertelde Wahlberg aan Today.

  • Grollen op de set

Tijdens het filmen van ‘Ocean’s Eleven’ nam iemand Julia Roberts in de maling door een extreem zwaar beeld in haar bagage te verstoppen. Roberts vertelde Entertainment Weekly: “Toen ik aankwam in het hotel in Rome, opende ik mijn koffer en er zat een gigantisch zwaar bronzen beeld in mijn koffer – ik barstte bijna in tranen uit. Hoe konden ze me dit aandoen?”

Nog in Rome nam Brad Pitt George Clooney in de maling door iedereen te vertellen dat hij Danny genoemd wilde worden. “Brad had een memo in het Italiaans laten rondgaan waarin stond dat Mr. Clooney het zou waarderen als je hem alleen aanspreekt als Danny Ocean of Mr. Ocean en hem niet in de ogen kijkt”, vertelde Clooney aan IGN. “Overal waar ik kwam, was het van: ‘Oké, Mr. Ocean’, totdat ik uiteindelijk zei: ‘What the hell?’”

  • Bemoeienissen van de filmstudio

De studio was tegen de verhaallijn waarin het personage van Julia Roberts zich voordoet als Julia Roberts. Clooney vertelde Entertainment Weekly: “De studio was in paniek. Alan Horn (topman van Warner Bros.), die een goede vriend is, belde en zei: ‘Ik denk echt dat dit een slecht idee is.’” Maar als er één film is die zichzelf niet al te serieus neemt, is het wel ‘Ocean’s’, wierp Clooney tegen.

  • Gokken

De cast gokte tijdens de vrije uren. Hoewel er onenigheid bestaat over wie het meest won (George Clooney zegt Matt Damon, Damon zegt Brad Pitt), slaagde Clooney erin 25 potjes blackjack op rij te verliezen. Geld was trouwens wel een issue bij het maken van de eerste film. Clooney vertelde Movieline: “Als ze ons zoveel betaalden als in het contract stond, konden ze de film niet maken. Dus stelde ik voor aan de cast en crew om goedkoper te werken en af te wachten of er aan het einde van de rit geld overbleef voor ons.” Producent Jerry Weintraub voegde eraan toe: “George was de eerste die zijn salaris verlaagde, daarna volgde Steven.”

Don Cheadle wordt niet vermeld in de credits van ‘Ocean’s Eleven’, ondanks zijn belangrijke rol. Dit is te wijten aan een geschil over de vermelding van zijn naam op de filmposter. Cheadle wilde naast de namen van vedetten George Clooney, Matt Damon en Brad Pitt boven de titel staan. Toen dat geweigerd werd, weigerde hij om in de credits te verschijnen. Cheadle kreeg wel een vermelding boven de titel op de affiches van ‘Ocean’s Twelve’ (2004) en ‘Ocean’s Thirteen’ (2007).

Bekijk ‘Ocean’s Thirteen’ vanavond om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top