Topduel tussen Gent en Maaseik dient zich aan in Lotto Volley League

Sport | Op de elfde speeldag van de Lotto Volley League worden we getrakteerd op een mooie affiche met de wedstrijd tussen Gent en Maaseik, respectievelijk derde en tweede in het klassement. Zij openen de debatten zaterdag om 20u30 om uit te maken wie de sterke leider Roeselare naar de kroon zal proberen te steken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het gold als de verrassing van de start van het seizoen: na zes speeldagen stond Caruur Volley Gent nog bovenaan het klassement met vijf overwinningen en een enkele nederlaag op het rapport. Vijftien van de achttien mogelijke punten werden binnengehaald. Net toen iedereen zich begon af te vragen of de winnaars van de Beker van België dat tempo zouden kunnen volhouden, moesten ze drie keer na elkaar het onderspit delven zonder één set te kunnen winnen. Ze verloren twee keer tegen Menen en eenmaal tegen titelhouder Roeselare.

De Gentenaars werden in december weer met de voeten op de grond gezet, maar zijn wel op de best mogelijke manier aan het nieuwe jaar begonnen. Tegen Waremme (Borgworm) gaven ze afgelopen zondag geen duimbreed toe (0-3), waarmee hun remonte ingezet was. Maar komende zaterdag wacht hen een belangrijke en moeilijke wedstrijd op eigen terrein tegen Greenyard Maaseik, tweede in het klassement en de enige ploeg die Gent in de eerste zes speeldagen van het seizoen een nederlaag kon aansmeren.

Ook de Limburgers begonnen goed aan het nieuwe jaar. Zonder al te veel hindernissen namen ze de maat van Tectum Achel (3-0), waarmee hun tweede plaats in het klassement veilig is gesteld. Ze hebben momenteel twintig punten, twee meer dan de Gentenaars. Maaseik heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de rest van de top vier, maar mag tegen Gent toch geen steken laten vallen. Zeker als het nog een kans wil maken om Roeselare, dat ongeslagen met negen punten voorsprong op één staat, vuur aan de schenen te leggen.

Volg de wedstrijd in de Lotto Volley League tussen Gent en Maaseik zaterdan 14 januari om 20u25 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top