Tijd voor de apotheose in 'Out of Office'

Films | Wekenlang kon je op VTM vijf Vlamingen volgen die geveld werden door een burn-out en gerdurende een half jaar het leven in handen zouden nemen door te werken op zorgboerderij Emiliushoeve in de Kempen. Vanavond is het tijd voor de laatste aflevering, waarin de hoevewinkel echt open is. En dat gaat gepaard met heel wat emoties.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bijna een half miljoen Vlamingen kampen met een burn-out. In het VTM-programma ‘Out Of Office’ kon je acht weken lang volgen hoe vijf Vlamingen met een burn-out een half jaar lang de handen uit de mouwen staken op zorgboerderij Emiliushoeve in de Kempen. Onder het toeziend oog van Bruno Vanden Broecke leerden An, Dennie, Irina, Margaux en Walter gedurende de weken op de boerderij een hele andere manier van arbeid kennen. Samen bouwden ze een schuur om tot een heuse hoevewinkel, die nu ook open gaat voor het grote publiek. 

Het traject heeft alle deelnemers nieuwe inzichten in hun leven gegeven en in de reden achter hun burn-out. Daarom staat er tijdens de laatste aflevering dan ook een belangrijke vraag centraal: blijven ze bij hun oude job of geven ze hun leven een andere wending? Bruno brengt voor een laatste keer alle deelnemers samen op hun werkplek van de voorbije weken, om terug te blikken op hun avontuur en uit te kijken naar de toekomst.

Een lach, een traan en mooie inzichten

Irina en Dennie hakten vorige week al grote knopen door. Irina besloot om nieuwe dromen na te jagen en stampt haar eigen zaak Falafolie uit de grond, waarin ze zelfgemaakte falafels gaat verkopen. Dennie koos er in eerste instantie voor om terug te keren naar zijn oude job als fabrieksarbeider, maar besloot het iets later toch over een andere boeg te gooien door retro en vintage designstukken te gaan verkopen.

Vanavond is het de beurt aan An, Walter en Margaux om met de groep te delen hoe hun toekomst er zal uitzien. En dat gaat gepaard met een lach, een traan en veel mooie inzichten. “Ik heb de indruk dat ik zoveel uit mijn rugzak heb gegooid en ik sta ‘s ochtends terug met goesting op. Er is dankzij het programma zoveel bewogen. Ik sta op een pad waar alles terug mogelijk is”, besluit An.

Bekijk ‘Out of Office' op maandag 9 januari om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Enkele hoogtepunten van het seizoen

Een muzikale verwelkoming klonk goed, maar helemaal goed ging het optreden van Bruno en René toch niet.

 

Joël had een nieuwe fiets nodig. Niemand beter om die te komen afleveren dan een tweevoudig wereldkampien en Belgisch kampioen veldrijden: Niels Albert!

 

Een burn-out hakt er niet alleen mentaal, maar ook financiëel in, getuigen de deelnemers in ‘Out of Office’.

 

Als Dominique Persoone ineens in je keuken staat, is een woordje van dank voor zijn kookkunsten wel gepast. Of twee woordjes. Verwar hem alleen niet met Piet Huysentruyt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top