Leider Barcelona pakt de volle buit bij Atlético

La Liga | FC Barcelona heeft zondagavond de topper van de zestiende speeldag in La Liga met het kleinste verschil (0-1) gewonnen op bezoek bij Atlético Madrid.

Door Belga

Deel dit nieuws

Barça had aan een klasseflits van Pedri genoeg om de rust in het Metropolitanostadion met een 0-1 voorsprong in te gaan. De Spaanse international kreeg centraal op het middenveld te veel tijd en ruimte, infiltreerde in de zestien, bediende Gavi die op zijn beurt Ousmane Dembélé vond. De tackle van Yannick Carrasco kwam net te laat om de vicewereldkampioen van de verdiende openingstreffer te houden: 0-1 na 22 minuten en daar kon de thuisploeg weinig op aanmerken.

Pas nadien sloeg de Madrileense motor min of meer aan, wat resulteerde in enkele kansen. Toch bleef ook Barça dreigen. Na rust werd de 0-2 van de ingevallen Ferran Torres nog afgekeurd wegens buitenspel. Even voordien was Yannick Carrasco bij de Atléti naar de kant gehaald voor Alvaro Morata. Collega-Rode Duivel Axel Witsel bleef de hele wedstrijd op de bank. Stefan Savic en Torres werden diep in de toegevoegde nog uitgesloten na een robbertje vechten.

Met de dertiende zege van het seizoen op zak zet leider FC Barcelona in de stand eerste achtervolger Real Madrid op drie punten. De Koninklijke liep zaterdag tegen een pijnlijke nederlaag aan tegen Villarreal. Atlético is met veertien punten achterstand op de leider pas vijfde en voelt de hete adem van Villarreal in de nek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top