Galatasaray en Mertens zijn Fenerbahçe van Batshuayi de baas in Turkse topper

Voetbal | Galatasaray is zondagavond op de achttiende speeldag van de Super Lig Fenerbahçe in het hol van de leeuw de baas gebleven. De topper draaide uit op 0-3.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op het kwartier werd de openingstreffer van Abdulkerim Bardakci nog afgekeurd, maar net voorbij het halfuur mocht Cim Bom wel de vuist ballen via Sergio Oliveira (32.). Laat in de tweede helft nam Kerem Akturkoglu (78.) de laatste twijfels weg en diep in de toegevoegde tijd draaide Mauro Icardi (90.+11) het mes nog wat dieper in de wonde. Michy Batshuayi moest in de 70e minuut plaats ruimen bij Fener, terwijl Dries Mertens op hetzelfde moment het speelveld verliet aan de overzijde.

Door de prestigieuze overwinning slaat Gala (39 ptn.) een kloof van vier punten op Fener (35 ptn.) bovenin het klassement van de Turkse eerste klasse.

Wat eerder op de dag vierde Excelsior Rotterdam tijdens de vijftiende speelronde in de Eredivisie een 1-0 zege tegen Groningen. Redouan el Yaakoubi (70.) kroonde zich tot matchwinnaar met het enige doelpunt van de partij. Siebe Horemans trok de driepunter 90 minuten lang mee over de streep.

Excelsior bezet de twaalfde plaats in de rangschikking van de Nederlandse hoogste voetbalafdeling met 16 punten, terwijl Groningen op de vijftiende positie met 12 eenheden maar net boven de gevarenzone bengelt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top