Oefenduels CPL: Beerschot krijgt pandoering; Deinze wint van Beveren en Lommel drawt tegen Aken

Sport | Zondag stonden er enkele interessante oefenduels op het CPL-programma. Zo stonden Deinze en Beveren tegenover elkaar onder de Spaanse zon terwijl Beerschot Westerlo partij gaf en Lommel gastheer speelde voor de Duitse traditieclub Alemannia Aachen .

Provincie- én reeksgenoten SK Deinze en SK Beveren zochten elkaar op tijdens hun stages in Spanje. In een stevige oefenpot was het Deinze dat aan het langste eind trok. Staelens had de Tigers op voorsprong gebracht nadat De Belder eerder in de match al tegen de paal had getrapt.

Vlak na de pauze werd het 2-0 na een owngoal van Belhadj; maar amper twee minuten later scoorde Edmundsson alweer de aansluitingstreffer. Beveren ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar botste acht minuten voor affluiten op een dodelijke counter waaruit Carcela de 3-1 eindstand op het bord zette.

Lommel - met de wederoptredende Neven in de basis - kwam al na twee minuten op voorsprong tegen Alemannia Aachen (tegenwoordig actief op het vierde niveau in Duitsland). Maar zes minuten voor de rust zette Mause de bordjes weer in evenwicht. Na de pauze veranderde de score niet meer: 1-1.

Eerder op de dag speelde Beerschot ook nog een oefenpot tegen de invallers van Westerlo. In een gelijkopgaande eerste helft werd er niet gescoord, maar na de pauze ging Beerschot (waar een vijftal jongeren mee in de ploeg gekomen waren) helemaal kopje onder. De competitieleider van 1B kreeg maar liefst zeven (!) goals om de oren en moest zo toch met het schaamrood  op de wangen richting kleedkamer. Eindstand: 7-0.