Burnley wipt eersteklasser Bournemouth, ook Brighton stoot zonder Trossard door

FA Cup | Burnley, de leider in de Engelse tweede klasse, heeft zaterdag in de 32e finales van de FA Cup eersteklasser Bournemouth gewipt met 2-4.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Clarets hadden niet lang nodig om een voorsprong te forceren op bezoek bij de Cherries. Na balverlies van de gastheer kreeg de vrijstaande Belg Manuel Benson (6.) de bal toegespeeld, waarop hij Mark Travers fusilleerde met een pegel in het dak van het doel. Niet veel later stak Josh Cullen (ex-Anderlecht) Bournemouth echter een handje toe door knullig in te leveren centraal voor doel. Ryan Christie (12.) nam het geschenk in dank aan en plaatste de gelijkmaker op het bord. In het slot van de eerste helft eiste voormalig Charleroi-aanvaller Anass Zaroury (39. en 43.) de hoofdrol op door eerst geen genade te tonen na een nieuwe slordigheid in de opbouw van de laagvlieger in de Premier League, om enkele minuten later na een dribbel door de thuisdefensie nogmaals raak te treffen met een overhoeks schot.

In de tweede helft bracht Dominic Solanke (48.) al vroeg de spanning terug met de aansluitingstreffer, maar Benson (57.) gooide de partij met zijn tweede doelpunt van de middag namens de troepen van Vincent Kompany definitief op slot.

Op hetzelfde tijdstip kon tweedeklasser Middlesbrough weinig weerwerk bieden aan Brighton. De Seagulls, waar Leandro Trossard niet tot de wedstrijdselectie behoorde, triomfeerden met 1-5. Zowel Moises Caicedo (ex-Beerschot) als Kaoru Mitoma (ex-Union) gaf een assist, Deniz Undav (ex-Union) legde de eindcijfers vast.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top