Manchester United knikkert Everton van Amadou Onana uit FA Cup

FA Cup | Manchester United heeft vrijdagavond Everton na een 3-1 zege uit de FA Cup geknikkerd. De Red Devils kwalificeren zich op die manier voor de zestiende finales van het bekertoernooi.

Door Belga

Deel dit nieuws

De toeschouwers op Old Trafford waren getuige van een leuk wedstrijdbegin, waarin beide teams één keer raak troffen. Antony (4.) opende al vroeg de score voor de Mancunians, maar Conor Coady (14.) hing na geblunder van David De Gea de bordjes nog voor het verstrijken van het openingskwartier alweer in evenwicht. In de tweede helft groeide Coady (52.) uit tot antiheld door zijn eigen doelman te verschalken en bepaalde Marcus Rashford (90.+6) in het ultieme slot de eindstand met een verzilverde strafschop. Amadou Onana maakte de 90 minuten vol in het verliezende kamp.

Op hetzelfde moment moest ook Paris Saint-Germain aan de bak in de Coupe de France op bezoek bij derdeklasser Chateauroux. De hoofdstedelingen haalden het niet zonder enige moeite met 1-3 en stoten eveneens door naar de zestiende finales.

Zonder sterspelers Kylian Mbappé, Lionel Messi en Neymar had PSG een snelle voorsprong beet via Hugo Ekitike (13.). Toch knokte de thuisploeg zich terug in de match via Thio Ntolla (37.). De Spanjaarden Carlos Soler (78.) en Juan Bernat (90.+1) verlosten de Franse landskampioen diep in de tweede helft.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top