Seraing wil voorkomen dat het geschiedenis schrijft tegen Standard

Sport | Dit weekend vindt de Luikse voetbalderby plaats tussen RFC Seraing en Standard. In de heenronde won Seraing in Sclessin. In eigen huis zal het kleine broertje van de Rouches opnieuw jagen op de driepunter, al is het maar om niet op negatieve manier in de Belgische sportgeschiedenisboeken te belanden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seraing beleeft donkere tijden. Vorig jaar ontliepen de Métallos nog de degradatie maar dit seizoen, met een sterk gewijzigde ploeg, liggen de kaarten anders. Als ze niet in de Challenger Pro League willen belanden, mogen ze niet bij de laatste drie in het klassement eindigen. Maar voorlopig bezitten de mannen van Jean-Sébastien Legros de rode lantaarn met 14 punten en 4 eenheden achterstand op de veilige vijftiende stek. Het degradatiespook waart almaar prominenter rond in het Pairaystadion.

Om de hoop op eersteklassevoetbal volgend seizoen in Seraing leven te houden, moet de staartploeg dringend punten pakken. Veel punten. En in de eerste plaats thuis. Want in eigen huis heeft Seraing het bijzonder moeilijk. Hun laatste thuiszege in de competitie dateert van... 26 januari 2022. Bijna een jaar geleden won Seraing met 2-1 van Beerschot.

Slechtste balans in de geschiedenis

Tussen 26 januari en vandaag zijn er 15 wedstrijden afgewerkt in het Pairaystadion en geen enkele daarvan heeft Seraing gewonnen. De ploeg uit Luik heeft daarmee een weinig benijdenswaardig record op dit niveau geëvenaard, tot nu toe in handen van Aalst. Nog een wedstrijd zonder winst dit weekend tegen Standard zou Seraing alleen bovenaan de trieste lijst zetten.

Erger nog, dit seizoen hebben de Métallos ook één van de slechtste seizoensstarten in de geschiedenis van de competitie in de 21ste eeuw op hun naam staan. Aan de vooravond van de vorige speeldag, speeldag 18, had Seraing 11 punten gesprokkeld: enkel Beerschot deed slechter, toen de Antwerpenaren op hetzelfde moment vorig seizoen een wedstrijd minder hadden gewonnen. En op het einde van dat seizoen zakte Beerschot zoals bekend rechtstreeks naar 1B. Als Seraing zich wil redden, zal het snel naar de tweede, derde, vierde en zelfs vijfde versnelling moeten schakelen.

Terugkeer van Dietsch De Verlosser?

Jean-Sébastien Legros zal voor het burenduel kunnen rekenen op zijn doelman Guillaume Dietsch. De Fransman liep op 7 oktober een gebroken kuitbeen op en heeft sindsdien niet meer gespeeld. Hij keerde vorig weekend terug tegen Oostende en zou van cruciaal belang kunnen zijn tegen Standard. Een strohalm waar ze zich bij Seraing aan kunnen vastklampen.

Als Seraing niet als kneus in de geschiedenisboeken van het Belgische voetbal wil belanden, is een overwinning noodzakelijk. Legros zal tot elke prijs willen vermijden om dit trieste record neer te zetten bij zijn eerste T1-ervaring in de Jupiler Pro League. Anderzijds zal Standard wraak willen nemen voor de smadelijke nederlaag in de heenronde.

Volg de Jupiler Pro League, met op zaterdag 14 januari om 16u het burenduel tussen Seraing en Standard, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top