Bayern München rondt transfer van Daley Blind af

Bundesliga | Bayern München heeft zich donderdag versterkt met Daley Blind. De 32-jarige Nederlander maakt transfervrij de overstap naar de Duitse recordkampioen, nadat hij eind december zijn contract bij Ajax liet ontbinden. Hij ondertekende in Beieren een contract tot het einde van het seizoen en vertrekt vrijdag meteen met de rest van de spelersgroep op trainingskamp naar Qatar. Antwerp was ook geïnteresseerd in de diensten van Blind, maar vist achter het net.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik kan niet wachten om hier te spelen", zei Blind op de clubwebsite van Bayern. "Het belangrijkste deel van het seizoen komt eraan. Het gaat om de prijzen en een club als Bayern kan elke prijs winnen. De honger voor trofeeën gaf de doorslag in mijn beslissing. Ik hoop dat ik het team kan helpen met mijn ervaring. Ik zal alles geven voor Bayern München."

De koploper van de Bundesliga was nog op zoek naar een linkerverdediger. Lucas Hernandez is lang uitgeschakeld vanwege een zware knieblessure die hij op het WK opliep. Alphonso Davies was daardoor de enige fitte linksback in de selectie van trainer Julian Nagelsmann.

Bij Ajax was Blind onder coach Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) op de bank beland. Bondscoach Louis van Gaal hield op het voorbije WK in Qatar vertrouwen in de 99-voudig Nederlands international. Hij stond in elke WK-match van Oranje aan de aftrap.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top