Zulte Waregem pikt Christian Brüls op bij STVV

Jupiler Pro League | Zulte Waregem blijft zich roeren op de transfermarkt. Na de komst van Ruud Vormer (Club Brugge) versterkten de West-Vlamingen zich donderdag ook met Christian Brüls. De spelverdeler komt over van Sint-Truiden en ondertekende in de Elindus Arena een contract voor 2,5 seizoenen. Bij STVV was Brüls komende zomer einde contract.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben heel blij dat Essevee mij het vertrouwen en de kans geeft om hier te tekenen", vertelde de 34-jarige Brüls in een eerste reactie op de clubwebsite. "Nu is het aan mij om mij op het veld te tonen. We hebben een duidelijk doel en we gaan door tot op het laatste." Brüls moet aan de Gaverbeek voor creativiteit op het middenveld zorgen.

De Oostkantonner was de voorbije twee jaar belangrijk voor STVV. Hij kwam er tot tien goals en elf assists in 68 duels. Eerder in zijn carrière kwam Brüls in België uit voor Eupen, Westerlo, AA Gent en Standard. In het buitenland deed hij ervaring op in Turkije (Trabzonspor), Nederland (MVV), Frankrijk (Nice en Rennes) en Cyprus (Pafos).

Zulte Waregem staat na achttien speeldagen in de Jupiler Pro League zeventiende en voorlaatste met dertien punten. Mogelijk wacht een lange strijd tegen de degradatie. Zondag staat een thuiswedstrijd tegen KV Mechelen op het programma.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top