Daley Blind staat voor een verrassende transfer naar Bayern München

Bundesliga | Daley Blind lijkt op weg naar Bayern München. De linksbenige Nederlander meldde zich vandaag voor een medische keuring bij de Duitse topclub. Als alles goed gaat, dan tekent hij een contract tot het einde van het seizoen. Mogelijk vertrekt hij morgen meteen met Bayern op trainingskamp naar Qatar. Antwerp vist zo naast Blind.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Nederlandse krant De Telegraaf ontdekte dat Blind vanmorgen vanuit Amsterdam naar het zuiden van Duitsland was vertrokken. Vervolgens werd de verdediger ook in München gesignaleerd, in een rode auto op weg naar de medische keuring. 

De keuze van Bayern München voor Blind kwam voor velen als een verrassing. De 32-jarige polyvalente linksback liet vorige week zijn contract bij Ajax ontbinden, nadat hij voor het WK zijn basisplaats was kwijtgeraakt. Trainer Alfred Schreuder stelde Owen Wijndal op als linksback boven Blind, die zeven keer kampioen werd met Ajax. De verdediger leek op weg naar Antwerp of Real Sociedad, totdat Bayern München zich rond de feestdagen meldde.

De koploper van de Bundesliga was nog op zoek naar een linkerverdediger. Lucas Hernandez is lang uitgeschakeld vanwege een zware knieblessure die hij op het WK opliep. Alphonso Davies is daardoor de enige fitte linksback in de selectie van trainer Julian Nagelsmann. De ervaren Blind heeft andere kwaliteiten dan de snelle Canadees, maar bij Bayern München zien ze zijn komst als een buitenkans.

Voor Blind zal een sensationele overgang naar Bayern München als een overwinning voelen, of hij nu veel of weinig gaat spelen bij de topclub. Nadat hij op de bank was beland bij Ajax, hield bondscoach Louis van Gaal ook al vertrouwen in de 99-voudig Nederlands international. Blind was een van de basisspelers van Oranje op het WK in Qatar.

Blind voetbalt de laatste jaren met een defibrillator, na hartproblemen. Als de Amsterdammer de medische keuring met het gewenste resultaat afrondt, dan treft hij drie oud-ploeggenoten bij Bayern München. Blind voetbalde bij Ajax ook al samen met Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top