‘The Offer’ neemt de kijker mee achter de schermen van legendarische film ‘The Godfather’

Films | Vanaf zondag kan je op Canvas kijken naar ‘The Offer’. Die nieuwe serie volgt het verhaal van Oscarwinnende producent Albert S. Ruddy. Die fungeerde als een van de hoofdverantwoordelijken voor de productie van maffiaklassieker ‘The Godfather’. Hoewel de film boordevol spanning en sensatie zit, bleek ook de productie ervan niet van een leien dakje te verlopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1972 lanceerde Francis Ford Coppola ‘The Godfather’. Hij werkte daarvoor samen met het productiemaatschappij Paramount, waar Coppola producer Al Ruddy (in ‘The Offer’ vertolkt door Miles Teller) ontmoet. Het is ook vanuit zijn standpunt dat Paramount in de tiendelige reeks toont hoe de verfilming van het boek ‘The Godfather’ van Mario Puzo tot stand kwam. 

Het boek en de plannen voor de film krijgen namelijk veel tegenkanting vanuit de Italiaans-Amerikaanse gemeenschap. In de tweede helft van de vorige eeuw speelde de maffia zowel in Italië als in de Verenigde Staten nog een erg belangrijke rol en een film over het leven van de maffioso zou wel eens voor problemen kunnen zorgen. Bovendien krijgen de producenten heel veel concurrentie van andere studio’s die het verhaal in beeld willen brengen. Voorts stond ook de aanstelling van regisseur Coppola meer dan eens ter discussie. 

Moeizame productie

Tenslotte was het voor Al Ruddy en zijn collega’s ook een logistieke nachtmerrie om de verfilming van het boek succesvol af te werken. De casting verliep moeizaam en de productieplanning zorgde geregeld voor problemen. Het staat vast dat Al Ruddy het project nooit zal vergeten. Het hele project verliep zo stroef, dat er volgens regisseur Michael Tolkin een prachtig verhaal in de productie van ‘The Godfather’ zat. Hij klopte aan bij Paramount en die beslisten prompt om akkoord te gaan met de nieuwe serie. 

Terwijl Al Ruddy in de reeks wordt gespeeld door Miles Teller, was de befaamde producer in ‘The Offer’ wel degelijk betrokken. Zo werkte hij achter de schermen mee als uitvoerend producent. Daardoor kon hij zijn ervaring van de opnames voor ‘The Godfather’ delen met de acteurs van de nieuwe reeks. Dat resulteert in een waarheidsgetrouwe serie met aangrijpende scènes en opvallende situaties. Geef toe, wie wil er nu niet eens achter de schermen van een Hollywoodproductie meekijken?  

De serie neemt ons mee naar cruciale beslissingsmomenten over creatieve invalshoeken tijdens de preproductie. Voorts zie je in ‘The Offer’ ook scènes over de opnames van de klassieker en kom je tenslotte te weten hoe de lancering van de film op het witte doek in zijn werk ging. Van bedreigingen uit het maffiamilieu tot onderhandelingen met bedrijven en de zoektocht naar ultieme hoofdrolspelers, deze serie is écht de moeite waard. 

Bekijk ‘The Offer’ vanaf zondag 8 januari om 22u op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. De reeks is ook integraal te bekijken op VRT MAX. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top