Inzameling van NFL-speler Damar Hamlin gaat door het dak na diens hartstilstand

Sport | De inzamelingsactie van de Amerikaanse NFL-speler Damar Hamlin op GoFundMe is na zijn hartstilstand ontploft. Er werd al zes miljoen dollar (5,6 miljoen euro) opgehaald. Hamlin zette de inzamelingsactie begin december 2020 op om kansarme kinderen te steunen. Meer dan 200.000 mensen doneerden intussen al.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hamlin was maandag tijdens een wedstrijd van de Buffalo Bills het slachtoffer van een hartstilstand. Hij werd op het veld gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Hamlin wil met de collecte geld inzamelen voor de aankoop van speelgoed, het vervoer van en naar school en de organisatie van kampen voor kinderen in McKees Rocks (Pennsylvania). Hij wilde vooraf graag 2.500 dollar (2.350 euro) ophalen. Voor zijn hartstilstand maandag had hij in iets meer dan twee jaar 3.000 dollar (2.830 euro) bij elkaar. Dat bedrag groeide de voorbije dagen explosief.

"Jullie vrijgevigheid en medeleven betekent alles voor ons", zei de familie van Hamlin in een reactie op GoFundMe. "Als je wil bijdragen aan de gemeenschapsinitiatieven van Damar, dan is dit de plek om dat te doen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top