Ruud Vormer moet Zulte Waregem behoeden voor degradatie, Ajax jaagt op Geronimi Rulli

Sport |

De wintermercato is aangebroken, nog tot 31 januari kunnen teams hun kern versterken. Slaan Antwerp en Brugge hun slag op de transfermarkt om zo leider Genk in te halen? En wat gebeurt er in het buitenland? Pickx somt het voor je op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ruud Vormer kan eindelijk weer aan voetballen denken. Het boegbeeld van Club Brugge ruilde na 8,5 seizoen Jan Breydel in voor de Gaverbeek, waar hij de komende maanden mee het behoud probeert te bewerkstelligen met Zulte Waregem. Als dat lukt, blijft de Nederlandse middenvelder er ook de komende twee seizoenen aan de slag. Vormer, die naar eigen zeggen echt zin heeft om opnieuw te voetballen na enkele maanden inactiviteit, stond vandaag meteen voor de eerste keer op het Waregemse trainingsveld.

Ook KV Kortrijk maakt werk van versterkingen in de strijd tegen de degradatie. De Slovaakse spits Martin Regali en de Duitse centrale verdediger Christalino Atemona mogen zich voortaan Kerels noemen. Regali komt over van Ruzomberok in zijn thuisland en zette zijn krabbel tot 2024 met een optie op nog twee jaar. Atemona verlaat Hertha Berlijn en tekende tot het einde van het seizoen met een optie op nog een extra jaar.

In de Challenger Pro League, het tweede hoogste Belgische voetbalniveau, valt er eveneens transfernieuws te rapen. Jong Racing Genk verzekerde zich van de diensten van de 18-jarige Ecuadoraanse verdediger Alfred Caicedo, terwijl rode lantaarn Virton in zee ging met de ervaren achterspeler Pierre Bourdin. Club NXT, de beloftenploeg van Club Brugge, nam dan weer afscheid van Arne Engels, die het avontuur aangaat bij de Duitse eersteklasser Augsburg.

In het buitenland jaagt de Nederlandse kampioen Ajax op de Argentijnse doelman Geronimo Rulli. De Amsterdammers willen de wereldkampioen maar wat graag wegplukken bij Villarreal. Een eerste bod werd door de Gele Onderzeeër reeds van tafel geveegd, maar later deze week wordt er witte rook verwacht.

Naast Arsenal is nu ook Chelsea in de dans gesprongen voor de Oekraïense winger Mykhailo Mudryk van Shakhtar Donetsk. De Gunners, die een eerste bod van 40 miljoen euro + 20 miljoen euro bonussen geweigerd zagen worden, lijken wel in polepositie te liggen.

Volg de Jupiler Pro League en de grootste competities zoals de Serie A, La Liga en de Bundesliga het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top