Jonge Belg krijgt een kans bij Deinze na stukgelopen Italiaans avontuur

Challenger Pro League | KMSK Deinze heeft dinsdagavond de transfer van Théo Cenci officieel bekend gemaakt. De 20-jarige Belg komt transfervrij naar de Dakota Arena nadat zijn contract bij het Italiaanse Genoa deze zomer afliep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Cenci zat dus al enkele maanden zonder club, maar slaagde er dus toch in om de technische staf van Deinze te overtuigen van zijn kwaliteiten. De centrale middenvelder ondertekende een contract tot medio 2024 (met optie voor een verlenging van een jaar). Cenci vervoegde meteen zijn nieuwe ploegmaats toen zij het vliegtuig opstapten richting oefenkamp in Spanje.

Voor Cenci is de transfer naar Deinze een dankbare kans nadat hij drie seizoenen aan de weg naar boven timmerde bij het Italiaanse Genoa. De jonge middenvelder schopte het tot bij de beloften, maar werd in de zomer van 2022 toch aan de kant geschoven. Voor zijn Italiaanse periode voetbalde Cenci nog voor de jeugdploegen van KRC Genk.

Mogelijk komt hij later dit seizoen dus nog wel enkele ex-ploegmaats tegen. Deinze speelde al wel 2x tegen Jong Genk, maar beide teams kunnen elkaar nog eens treffen in de Play-Downs.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top