Een verrassende clausule in het contract van Cristiano Ronaldo kan hem sneller laten terugkeren naar de Champions League

Sport | Cristiano Ronaldo verraste onlangs vele voetbalfans door te verkassen naar Al-Nassr, een Saoedi-Arabische club. Maar ondanks deze exotische transfer zouden de Portugezen toch een kans kunnen krijgen om volgend seizoen CR7 in te schakelen voor de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De saga rond de toekomst van Cristiano Ronaldo eindigde een paar dagen geleden. De 37-jarige Portugees zet zijn loopbaan voort in Saoedi-Arabië, bij Al-Nassr, bij wie hij tot 2025 heeft getekend. Terwijl de meeste waarnemers menen dat de vijfvoudige Gouden Bal definitief afscheid heeft genomen van het hoogste niveau met deze beslissing, lijkt dit bij nader inzien niet het geval. Volgens het dagblad Marca zou Ronaldo's nieuwe contract bij Al-Nassr een verrassende clausule bevatten waardoor hij voor het einde van zijn carrière weer in de Champions League zou kunnen spelen.

Hoewel de oud-speler van Manchester United een contract van tweeënhalf jaar tekende bij de Saoedische club, zou hij dus al volgende zomer kunnen vertrekken. De enige vereiste is dat Newcastle United zich aan het einde van dit seizoen plaatst voor de volgende editie van de Champions League. Daar zou hij dan uitgeleend kunnen worden aan de Engelse club die niet toevallig behoort tot het Saudi Public Investment Fund. Zoals het er nu uitziet, met de Magpies halverwege de competitie op de derde plaats, lijkt deze constructie zeer plausibel.

Ronaldo zou bij Newcastle een geweldige kans kunnen krijgen om nog een laatste keer te proeven van de meest prestigieuze Europese competities en daar zijn records te verdedigen. De Portugees is nog steeds de topscorer in de geschiedenis van de competitie met 140 doelpunten. De enige die hem in de nabije toekomst kan pakken, is Lionel Messi. De recente wereldkampioen heeft 129 goals gescoord, 11 minder dan de Portugees.

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top