Dit zijn de 5 films waarvan we het meest verwachten in 2023

Films | Filmsequels zijn de afgelopen jaren schering en inslag. In 2023 mogen we ons aan nog meer van dit soort films verwachten. Pickx selecteerde alvast vijf films waar we nu al naar uitkijken in het nieuwe jaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dune: Part Two

Het eerste deel van ‘Dune’ uit 2021 was een enorm succes. Regisseur Denis Villeneuve maakte een waar meesterwerk van de gelijknamige sciencefictionroman van Frank Herbert. Er komt dus een vervolg op de eerste film, waarvan de release is aangekondigd op voor 3 november 2023. Er staat ook een spin-off op de planning.

In deze tweede prent zal men het tweede deel van de roman van Frank Herbert vertellen. Daarin zal Paul Atreides samenwerken met de Fremen om de planeet Arrakis te bevrijden van House Harkonnen, vijand van de Atreides. Hoofdrolspeler Timothée Chalamet werkt er aan de zijde van onder meer Zendaya, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Austin Butler, Léa Seydoux en Christopher Walken.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Deze Amerikaanse superheldenfilm, geschreven en geregisseerd door James Gunn, begint in 2023 aan zijn derde hoofdstuk. Fans van het Marvel-universum kijken nu al reikhalzend uit naar deze film, nadat de twee voorgangers uit 2014 en 2017 een groot succes waren. De grote dag staat gepland voor 3 mei 2023.

In deze film zullen de Guardians of the Galaxy opnieuw moeten vechten tegen Ayesha, de priesteres van de Soevereinen. We komen ook veel meer te weten over het verleden van Rocket en superschurk Adam Warlock stelt alles in het werk om de Guardians of the Galaxy te elimineren. Chris Pratt, die Peter Quill speelt, sprak al over een "meesterwerk van een film".

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Deze film van Christopher McQuarrie is de volgende topfilm die dit jaar zal verschijnen in de bioscoopzalen. Het is al de zevende film in de ‘Mission Impossible’-reeks. Spion Ethan Hunt, gespeeld door Tom Cruise, heeft weer een ‘onmogelijke’ missie aanvaard. Brengt hij ook deze opdracht tot een goed einde?

Deze film kreeg het zwaar te verduren door de coronapandemie. In het eerste scenario zouden film zeven en acht tegelijkertijd worden opgenomen. De twee topfilms zouden dan in 2022 en 2023 verschijnen, maar daar stak het virus dus een stokje voor. Uitstel is echter geen afstel.

John Wick: Chapter 4

Drie jaar geleden verscheen het derde deel van John Wick: 'Parabellum'. Tijdens de eerste drie speelfilms speelde Keanu Reeves de huurmoordenaar John Wick. In de laatste film onthulde hij de geheimen van de criminele organisatie van de Hoge Tafel, waardoor hij de oorlog verklaarde tegen deze organisatie.

In het vierde deel is Keanu Reeves weer aan zet. John Wick moet immers het hoofd bieden aan een nieuwe vijand die de machtige allianties over de hele wereld heeft samengebracht, waardoor zijn oude vrienden in vijanden veranderen. Kan Wick ook deze klopjacht overleven?

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Het is de vijfde en laatste keer dat de inmiddels 80-jarige Harrison Ford de bekende archeoloog met bijhorende iconische lasso en hoed speelt. Dit laatste deel begint met een flashback naar 1944, tussen 'The Last Crusade' (1989) en 'The Kingdom of the Crystal Skull' (2008), alvorens terug te keren naar 1969 waar het plot van de film zich afspeelt. De film verschijnt op 28 juni 2023.

Naast Harrison Ford zal actrice Phoebe Waller-Bridge optreden als Helena en Indy’s peetdochter. Ook Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook en Antonio Banderas zullen we aan het werk zien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top