Zwengelt Antwerp de sputterende machine weer aan tegen AA Gent?

Jupiler Pro League | Antwerp knikkerde Standard eind vorig jaar uit de beker, maar The Great Old viel snel terug in zijn oude patroon tegen Westerlo. De euforie na de bekermatch was van korte duur, want Antwerp bleef in hetzelfde bedje ziek: Vincent Janssen en co. wachten nu al vijf competitiematchen op een nieuwe driepunter. Op de Bosuil dringt zich een herstart op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij de terugkeer van Antwerp in de Jupiler Pro League in 2017 waren de ambities torenhoog – met als ultiem doel een landstitel, de eerste sinds 1957. Bij hun eerste seizoen als kersverse promovendus eindigden de Antwerpenaren achtste, om nadien het seizoen telkens af te sluiten in de top vier. Antwerp geldt nu als één van de Belgische topploegen en dit jaar leek de club nog een stap verder te willen gaan: meestrijden voor de titel.

Ambitieus op de transfermarkt, een coach met veel ervaring... Alles leek aanwezig om een geweldig seizoen op de Bosuil te beleven. Het begin van het seizoen bevestigde wat we dachten, met een reeks van 9 opeenvolgende zeges die Antwerp naar de top van het klassement leidde. Maar sindsdien is de machine vastgelopen, met slechts 2 overwinningen en 3 puntendelingen uit de volgende 9 wedstrijden. Antwerp wacht nu al vijf wedstrijden op een zege (2 nederlagen gevolgd door 3 gelijke spelen).

Minder scherpe aanvalslinie

Als Antwerp in het begin van het seizoen veel wedstrijden won, was dat vooral te danken aan z’n aanvalslinie. In de eerste 9 wedstrijden trof Antwerp 21 keer raak. In de daaropvolgende wedstrijden 13 keer. De spitsen van de Great Old scoorden drie keer tegen Westerlo, maar ze hadden nog steeds niet het vertrouwen dat ze zouden moeten hebben na de grote overwinning tegen Standard in de beker.

Bij 0-0 kreeg Michael Frey een enorme kans, maar hij stond te treuzelen en de verdediger redde de meubelen. Als de Zwitser meteen de score hadden geopend, wat Antwerp sinds zijn laatste overwinning op 20 oktober niet meer heeft gedaan, was de wedstrijd misschien helemaal anders gelopen.

"Ik weet niet zeker of ik boos of tevreden moet zijn met wat mijn spelers vandaag getoond hebben. De manier waarop we die doelpunten weggaven... Maar daarna toonden ze een enorme veerkracht door die dubbele achterstand op te halen”, zei Van Bommel na de wedstrijd.

Stoppen met achtervolgen

De mannen van Van Bommel hebben inderdaad laten zien dat ze veel karakter hebben. Ze stonden met 3-1 achter tegen Westerlo, maar wisten in de laatste minuten terug te komen tot 3-3. Tegen Club Brugge haalden ze een 2-0 achterstand op.

Sinds eind oktober heeft Antwerp in elke match de neiging om op achterstand te komen. Soms is dat maar voor één helft het geval, zoals tegen Club Brugge en Westerlo, maar soms ook niet, zoals tegen Genk en Charleroi. Tegen AA Gent dit weekend, een ploeg die de rug gerecht heeft na een reeks slechte resultaten, zullen Janssen en co. dit euvel moeten verhelpen als ze hun plaats in de top 3 willen bevestigen en niet het risico willen lopen dat de Buffalo's de rest van het seizoen in hun nek hijgen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Antwerp en KAA Gent op zaterdag 7 januari vanaf 20u45, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top