‘Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge’ (VTM 2): dit is wat we weten over deel zes

Films | VTM 2 zendt vanavond ‘Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge’ uit. Johnny Depp en Javier Bardem spelen de hoofdrollen in deel vijf van de populaire piratenfranchise van Disney. In augustus vorig jaar raakte bekend dat deel zes in de maak is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was de producent van de film, Jerry Bruckheimer, die officieel het nieuws bekendmaakte dat het zesde deel van de ‘Pirates of the Caribbean’-filmfranchise in ontwikkeling was. Bruckheimer bevestigde ook dat één van de oorspronkelijke schrijvers van de franchise, Ted Elliott, het script van de zesde film schrijft. Tot nu toe heeft Elliott als schrijver meegewerkt aan vier van de vijf ‘Pirates’-films.

Maar natuurlijk is de olifant in de kamer – of als het ware online – de vraag of Johnny Depp andermaal in de huid van zijn beroemd personage Captain Jack Sparrow zal kruipen. Nadat de steracteur in het gelijk werd gesteld in zijn smaadproces tegen ex-vrouw Amber Heard roepen fans om zijn terugkeer in de filmreeks.

Eind vorig jaar verklapte Bruckheimer echter dat het zesde hoofdstuk een reboot wordt met een verjongde cast. Herbeginnen met een schone lei, dus. Eerder zei Bruckheimer dat er twee verschillende ‘Pirates of the Caribbean’-projecten in de maak waren bij Disney, waarvan één spin-off met Margot Robbie in de hoofdrol. De film zonder Robbie zou bestaan uit een jongere piratencast.

Depp voelt zich verraden door Disney

“We hebben een heel goed script”, vertelde Bruckheimer eind vorig jaar in een interview met The Hollywood Reporter. “Aan het script met Margot Robbie moet nog wat gewerkt worden. Het script voor de film met de jongere cast is zo goed als klaar. Hopelijk krijgen we voor allebei de films groen licht van de studio.” In een recent interview gaf Bruckheimer toe dat de film met Robbie voor onbepaalde duur in de ijskast is gezet, totdat een zesde film bewijst dat er nog steeds interesse is in de filmfranchise zelf.

Het blijft onduidelijk of Depp ooit nog betrokken zal zijn bij een ‘Pirates of the Caribbean’-film. Disney besloot Depp overboord te gooien nadat hij aangeklaagd werd voor huiselijk geweld. Depp verklaarde tijdens zijn smaadproces dat hij zich “verraden” voelde door Disney. Hij begon de rol in 2003 te spelen en was voor het laatst in 2017 te zien als Jack Sparrow. Onlangs verkleedde hij zich weer als Jack Sparrow voor Make-a-Wish, dus hij is nog steeds bereid om zijn personage nieuw leven in te blazen wanneer dat nodig is.

Bruckheimer zegt in elk geval dat Jack Sparrow niet zal sterven in de franchise, omdat ze hem al “geprobeerd hebben te doden” en dat wel anders uitdraaide. Maar hij kan de mogelijke terugkeer van Jack Sparrow in ‘Pirates 6’ op dit moment niet bevestigen of ontkennen.

Wat zeker is: de blockbusterfranchise is sinds 2017 op sterven na dood. De vijfde ‘Pirates of the Caribbean’-film werd getorpedeerd door critici en kreeg de slechtste recensies sinds het begin van de filmreeks. Resultaat: de laagste box-office inkomsten sinds de originele film uit 2003, ‘The Curse of the Black Pearl’.

Bekijk ‘Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge’ vanavond om 20u30 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top