'Filmklap' over de Belgische documentaire ‘Onze Natuur’

Films |

Hebben we echt nood aan beelden uit de Afrikaanse savanne om ons de pracht van de natuur te laten ontdekken? De documentaire ‘Onze Natuur’ bewijst ons het tegendeel, dat toont Sverre Denis in de nieuwe 'Filmklap'. Het is een prestigieuze film die je op ontdekkingsreis meeneemt langsheen de fauna en flora in België. De docu scoorde al sterk aan de bioscoopkassa’s en is vanaf 10 januari ook in de Proximus VOD-catalogus te vinden.

Door Pickx

Deel dit nieuwsNa bijna drie jaar van filmen, monteren en onderzoek konden regisseurs Marie Lise Van Lente, Dick Harrewijn, Pio Niesten en Serge Leurs dit najaar eindelijk hun prestigeproject aan de wereld openbaren: ‘Onze Natuur’. Een samenwerking tussen VRT en RTL, waarbij ons land op een heel andere manier getoond wordt. Deze docufilm toont hoe ook een dichtbevolkte regio als België toch heel wat te bieden heeft aan natuurpracht en fascinerende fauna en flora.

De voice-over is van niemand minder dan steracteur Matteo Simoni (die je momenteel ook ziet schitteren in ‘Zillion’) en de soundtrack werd gecomponeerd door de Gentse dirigent Dirk Brossé en popicoon DAAN. Heel wat schoon volk achter de camera’s dus, maar de echte sterren van deze documentaire zijn uiteraard de dieren en planten die onze Belgische natuur bevolken.

Er werd gefilmd in zowel Vlaamse, Brusselse als Waalse natuurdomeinen. Een hele horde aan experten werkte mee aan de productie om zo de juiste locaties te vinden en de meest impressionante taferelen te kunnen vastleggen. Daarbij werd ook ruime aandacht besteed aan de verschillende seizoenen en de weerslag die ze hebben op het natuurleven hier.

Bekijk hieronder alvast een voorproefje dankzij 'Filmklap' op Pickx Live!

Verrassende taferelen in onze achtertuin

‘Onze Natuur’ doet ons inzien dat we het niet altijd ver van huis moeten zoeken om onder de indruk te geraken van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Ook de Belg kan in zijn achtertuin allerlei boeiende en fragiele momenten ontdekken.

Wist je bijvoorbeeld dat het snelste dier ter wereld in onze contreien leeft? Niet de jachtluipaard mag die titel immers claimen, zoals velen denken, maar de slechtvalk die boven ons Belgische grondgebied rondcirkelt op zoek naar prooien. Of heb je al gezien hoe veldmuizen hun nestjes bouwen in het riet? Hun gesofisticeerde bouwmethode kan de vergelijking doorstaan met wat Afrikaanse watervogels tonen in prestigieuze BBC-documentaires. In ‘Onze Natuur’ passeren ook nog bronstige herten, vechtende hazen en sidderende slangen. In 85 minuten zien we meer dan 100 diersoorten over het scherm glijden. Allemaal gefilmd in België!

De makers bewijzen met ‘Onze Natuur’ dat je niet noodzakelijk naar exotische bestemmingen moet reizen om de pracht en praal van de wildernis te savoureren. Een tripje naar de Kalmthoutse Heide, waar de droge vlakte tijdens de loop van een seizoen verandert in een zee van paarse bloemen, kan bijvoorbeeld even adembenemend zijn. Of misschien kan je gewoon al eens beginnen met deze prachtige docufilm, waarmee jong en oud samen een frisse kijk krijgen op onze natuur.

‘Onze Natuur’ is vanaf 10 januari beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top